Over deze website

Toen ik mijn dochtertje N kreeg ben ik goed gaan nadenken over eten, en speciaal over eten voor baby’s. Ik hou van koken en lekker eten en ik wilde voor mijn dochter dus geen potjes fabrieksvoer uit de supermarkt. Die zijn ongetwijfeld erg handig voor als je weinig tijd hebt, maar ik vind de smaak meestal vies (ik heb ze geproefd), en hoewel ze in heel veel verschillende smaken te krijgen zijn, is de variatie bedroevend.

Ik ben alle babyhapjes zelf gaan koken. Met veel plezier, helemaal toen ze mijn brouwsels heerlijk vond! Babyhapjes uit eigen keuken dus. Verse ingrediënten van de markt, ik doe inkopen naar het seizoen, zoveel mogelijk biologisch.

Zelf koken met verse ingrediënten klinkt als een hoop werk, maar het valt reuze mee. Maak er een uurtje voor vrij en je hebt voor een week eten in de vriezer! Er zijn zoveel lekkere verse ingrediënten te krijgen dat je eindeloos kunt variëren en je kindje in elk seizoen het lekkerste van dat moment kunt voorzetten. Frisse bladgroenten in de lente. Heerlijke boontjes en tomaten als die op hun allerlekkerst op de markt liggen in de zomer. Geurige paddestoelen in de en mooi fruit in de herfst. En zelfs in de winter is er volop lekkers te krijgen. Bloemkool, stamppotjes, lekkere stevige maaltijdsoepen. Je zult zien dat kleintjes ook van lekker eten houden.

Inmiddels is N groot genoeg om gewoon met de grote mensen mee te eten. Geen babyhapjes meer dus. Maar ik laat haar wel nog steeds alles proeven wat er te proeven is, met als doel: een kind dat alles lust. Of in ieder geval een kind dat niet bang is om dingen te proeven die ze nog niet kent. Want het is natuurlijk helemaal niet erg als ze sommige dingen niet lust (al hoop ik natuurlijk dat ze net als ik al het eten zal gaan waarderen).

Op deze site doe ik verslag van onze smaken-ontdekkingstocht en deel ik alle recepten.

Leuk als je een reactie achterlaat bij de recepten. Je kunt ook een mailtje sturen naar n@kokenvoormijndochter.nl. Ik doe m’n best om alles te beantwoorden.

Niels

|

Comments are closed.