Recepten voor kindjes vanaf 6 maanden
|Kinderen verdienen echt lekker eten!
Toen ik een dochtertje kreeg ben ik goed gaan nadenken over eten, en speciaal over eten voor baby's. Ik hou van lekker eten en ik wilde voor mijn dochter dus geen potjes fabrieksvoer uit de supermarkt. Ik ben alle babyhapjes zelf gaan koken. Met veel plezier, helemaal toen ze mijn brouwsels heerlijk vond! Babyhapjes uit eigen keuken dus. Verse ingrediënten van de markt, ik doe inkopen naar het seizoen, zoveel mogelijk biologisch.
Inmiddels is ze twee en eet ze al lang gewoon met de grote mensen mee. Geen babyhapjes meer dus. Ik laat haar alles proeven wat er te proeven is, met als doel: een kind dat alles lust. Op deze site doe ik verslag van onze smaken-ontdekkingstocht en deel ik alle recepten.
Ze eet nog steeds goed en ze lust alles. Nou ja, bijna alles.
Ingrediënten
aardappel abrikozen amandelen appel aubergine azijn banaan basilicum bietjes bloem bloemkool bosui boter broccoli brood citroen courgette crème fraîche ei gember kaas kaneel kardemom knoflook koriander melk nootmuskaat olijfolie paprika pasta peper peterselie pompoen prei rijst selderij sinaasappel sjalot slagroom suiker tomaat ui vanille wortel yoghurt
Dag Niels,
prachtige site die je gemaakt hebt! Mooi de zorg en aandacht voor eten en het genieten die eruit spreekt.
Ik maak zelf eten voor onze dochter van 10 maanden en af en toe koop ik een bio potje. Ik lees op jouw site bij een recept met witlof (stampotje) dat het niet geschikt is om in te vriezen. Waarom is dat? En geldt dat voor meer recepten/ ingrediënten?
Vriendelijke groet,
Judith
Dank je! Witlof invriezen vind ik zelf geen succes omdat het snotterig wordt. Witlof is vers lekkerder. En aangezien witlof voor kindjes niet de allerlekkerste groente is, kun je het maar beter zo lekker mogelijk aanbieden, toch?
:-)