Watermeloen met rozijntjes

Watermeloen met rozijntjes

Watermeloen met rozijntjes

We zaten lekker met z’n tweeën watermeloen te eten, afgelopen weekend. N had haar schildersschort aan (want eten kan ze uitstekend, maar netjes eten, dat is een heel ander verhaal) en ze zat heel geconcentreerd alle pitjes eruit te friemelen. Tot ze een stuk meloen over had zonder pitjes, maar met allemaal holletjes waar ze met haar kleine vingertjes die pitjes had weggepeuterd. En toen vroeg ze of ze rozijntjes mocht. Dat mocht niet, ik vond het onzin om rozijntjes te gaan eten voordat de watermeloen op was, maar N maakte erg duidelijk dat de rozijntjes wel degelijk nu nodig waren. “Voor er-íhín, pappie!”Aha! Toen ik snapte wat de bedoeling was vond ik het natuurlijk wel goed, rozijntjes bij de watermeloen. Want voor jullie klinkt het misschien als een raar idee, watermeloen met rozijntjes. Maar ik vind het fantastisch: dit is het eerste recept dat N zelf bedacht heeft! Daar gaat mijn vaderhart natuurlijk enorm snel van kloppen!

Het was een groot succes: samen hebben we de rest van de watermeloen ook van pitjes ontdaan en alle gaatjes gevuld met rozijntjes. En daarna alles lekker samen opgegeten. Pappie vond het een beetje vreemd, de bros-frisse structuur van de watermeloen met die taaie, kleverige rozijntjes. Maar voor N was het duidelijk een gerecht waarin twee van de lekkerste dingen die ze kan bedenken, samenkomen. Ze genoot vol overgave, met ogen dicht en luid smakkend van de zelfbedachte delicatesse. Maar dat was trouwens helemaal niet de reden waarom ze rozijntjes en watermeloen combineerde. Toen ik vroeg waarom, luidde het simpele antwoord “dat past!”

Recept: N’s watermeloen met rozijntjes

  • watermeloen zoveel je op kunt
  • ongeveer evenveel rozijntjes als er pitten in de meloen zitten

Haal met je peutervingers alle pitjes zorgvuldig uit de watermeloen

Stop een rozijntje in alle holletjes die daardoor in de meloen zijn ontstaan.

Eet smakelijk!

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 1 jaar. Ingrediënten: , . |

4 reacties op Watermeloen met rozijntjes

 1. Marlous zegt:

  Geweldig recept en ontzettend leuk geschreven. Hier is dochterlief (nu 14 maanden) ook dol op watermeloen (alleen niet op rozijntjes). Dus wij houden het bij alleen watermeloen.

 2. Hiskia zegt:

  haha, omdat het kan!
  wat een succesrecept, zal het vanavond eens voorschotelen aan mijn kritische kleuter ;-)

 3. Lotte zegt:

  Superleuk dat ze een recept heeft bedacht!! Geweldig!

 4. missFromage zegt:

  Super leuk verhaal en een prachtig recept. Om in te lijsten!

  Ik kan me je trots goed voorstellen. Mijn net 2-jarige eet ook gewoon met de pot mee – zie mijn blog. Maar na een slechte eetmaand, vandaag het omslagpunt. Met een gretig wijzend vingertje wilde hij ‘nog meer taart’ na zijn eerste punt knoflookquiche. Een nieuw recept heeft hij nog nooit bedacht, maar ik zou een gat in de lucht springen. En het inlijsten dus :)