Kip met champignons en dragon

Kip met champignons en dragon

Kip met champignons en dragon

Door het koele, natte weer komen er vanzelf al weer allemaal herfstrecepten in mijn hoofd naar boven. Eigenlijk wil ik ze nog even wegdrukken want ik hoop nog steeds dat de zomer alsnog komt. (Een paar heerlijk warme nazomerweken zou zo heerlijk zijn!). Maar N was zielig en hangerig vandaag, ze voelde zich niet zo lekker. En dus heb ik er maar aan toegegeven, want herfstrecepten zijn zo’n heerlijk comfort food. Paddestoelen dus. In room. Met kip, omdat daar magische geneeskracht in schijnt te schuilen. Wel biologische kip kopen he!

Ingrediënten zijn vaak lekker als je ze combineert, maar sommige combinaties zijn extra bijzonder. Soms vullen smaken elkaar zo goed aan dat er als het ware iets heel nieuws ontstaat. Een heerlijkheid die meer is dan alleen de optelsom van de twee losse heerlijkheden. Kip en champignons is zo’n combinatie. En champignons en dragon. En omdat champigons, kip en dragon allemaal ook nog eens heel lekker combineren met room, is dit een soort droomreceptje. Niet moeilijk, wel zalig. Daar moet N toch van opknappen! Nou ze at er in ieder geval lekker van. Ze slaapt nu diep, morgen zien we wel of het geholpen heeft.

Recept: kip met champignons en dragon

 • olie om in te bakken
 • twee biologische kippenpoten
 • twee grote knoflooktenen
 • twee sjalotjes
 • een bakje kastanjechampignons
 • verse dragon
 • een flinke schep crème fraîche
 • zout en peper

Verwarm wat olie in een zware pan. Dep de kippenpoten goed droog, snijd ze met een scherp mes een paar keer licht in en leg ze in de pan. Dat insnijden zorgt ervoor dat de kippenpoten beter gaar worden.

Laat aan alle kanten goed bruin bakken op een laag vuurtje, tot de poten gaar zijn. Dat duurt een kwartiertje. Pel ondertussen de knoflook en sjalotjes en snijd in kleine snippertjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.

Neem de kippenpoten uit de pan. Je zult zien dat er meer vet in de pan zit dan toen je begon. Dat is vet dat uit het kippenvel is gesmolten. Het geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.

Bak in dat vet – nog steeds op laag vuur – de snippers knoflook en sjalot tot ze licht beginnen te bruinen. Zet dan het vuur hoog en voeg de champignons toe. Laat een tijdje flink bakken. Pluk ondertussen het vlees van de kippenpoten en snijd het in kleine stukjes. De botten mogen weg.

Na een paar minuten bakken laten de champignons hun vocht los. Roer een paar keer goed om en laat op hoog vuur staan, tot het vocht weer begint te verdampen.

Draai het vuur laag. Was de dragon en snijd fijn. Voeg dragon en kipvlees toe aan de champignons en roer er een flinke schep crème fraîche door. Proef, voeg een beetje zout en flink wat versgemalen zwarte peper toe, en klaar! Lekker met aardappelpuree, of met pasta, of op toast.

Geplaatst onder recepten, vanaf 1 jaar, vlees. Ingrediënten: , , , , , . |

11 reacties op Kip met champignons en dragon

 1. Monique zegt:

  mmm…ziet er heerlijk uit. Het water loopt me nu al in de mond. Dank je voor de vele tips en weer een lekker recept. Ga het morgen maken!

 2. Pascalle zegt:

  Klinkt heerlijk!

  Eet je kleine meid ook peper? Gaat dat goed?

  Groetjes Pascalle

 3. Petra zegt:

  Ik heb de kip en champignons van te voren klaargemaakt tijdens het middag slaapje van mijn kinderen (1,5 & 4 mnd) aangezien ik dan wat meer tijd heb.
  ‘s-avonds de pasta afgekookt, creme fraiche bij de kip\champignons en dat dus alleen nog maar even opwarmen.
  Smullen voor ons en van ons zoontje hoorde we alleen maar meer meer meer :-)
  Onze complimenten voor de site en bedankt dat je het me ons wilt delen.

  Vanavond Risotto Rosso ik kijk er nu al naar uit :-)

 4. RushLouisa zegt:

  A lot of specialists claim that mortgage loans aid a lot of people to live their own way, because they are able to feel free to buy needed things. Furthermore, some banks offer sba loan for all people.

 5. Saskia zegt:

  Na een kwartiertje zijn de poten toch nog niet gaar!? Ik zou eerder denken 3 kwartier tot een uur! (Ze liggen bij mij nu in de pan en vrees dat zoontje voorlopig nog niet kan eten) :)

 6. Saskia zegt:

  p.s.: maar daarna was het smullen! M’n zoontje is ziek geweest en wilde sindsdien bijna niets eten behalve boterhammen, maar hier heeft hij een half bordje van gesmikkeld!

 7. Madelon zegt:

  Maud van 1 jaar vond het heerlijk! Bij ieder hap was een ‘mmmmmm’ te horen. De rest van de familie was het er helemaal mee eens!

 8. maman verte zegt:

  mmmmm dragon….
  ik vind dat echt een kruid dat ondergewaardeerd is. Het smaakt ook wel sterk door. Maar zo lekker. Bedankt om het even in de spotlights te zetten!
  Aan kip in dragonsaus heb ik fantastische jeugdherinneringen overgehouden..echt zo’n smaak die je helemaal terug werpt in je jonge jaren. Zalig.
  veel groetjes
  MV

 9. Jorien zegt:

  We hebben er hier allemaal lekker van gesmuld. Zelf onze kritische eter van drie… Hij weigerde in eerste instantie te proeven, maar toen erWe eenmaal een hapje binnen was ging de rest er probleemloos achteraan. Hij vond het heerlijk! Bedankt voor het recept. Babylief vond de broccoli met kikkererwten en kokos ook erg lekker.

  Groetjes, Jorien