Yoghurtdrank met limoen

Yoghurtdrank met limoen

Lekker verfrissend: yoghurtdrank met limoen

Bij dit warme zomerweer is het belangrijk dat kindjes genoeg drinken (grote mensen ook trouwens). N is een echte zuiplap, ze heeft vaak dorst en dat laat ze duidelijk weten, maar ik ken ook kindjes die pas iets drinken als je erop aandringt. Als jouw kind er zo een is: niet vergeten regelmatig drinken aan te bieden!

Een lekker verfrissend drankje dat bovendien ook voedzaam is, is yoghurtdrank. Yokidrink is okay, maar als je het zelf maakt is het lekkerder!

Recept: yoghurtdrank met limoen

 • een halve liter halfvolle yoghurt
 • 3 verse, sappige limoenen
 • suiker
 • ijsklontjes of ijskoud water
 • een lege fles

Pers de limoenen uit en doe het sap samen met de yoghurt in de fles. Vul aan tot 1 liter met ijsklontjes of koud water. Voeg suiker toe naar smaak en schud de boel goed door elkaar.

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , . |

9 reacties op Yoghurtdrank met limoen

 1. Anna zegt:

  Hoi Niels,

  Ik ben dol op je recepten, maar het valt me op dat je best vaak suiker gebruikt, al vanaf vrij jonge leeftijd. Doe je dat bewust of heb je er gewoon geen bezwaren tegen? Ben gewoon benieuwd!

  groetjes,
  Anna

 2. Anna zegt:

  Ik moet nog toevoegen dat het me niet alleen opvalt bij suiker maar ook zout voeg je vaak toe. Ik ben daar zelf erg voorzichtig mee, misschien wel ten onrechte. Daarom ben ik benieuwd naar jouw opvatting daarover.

  • Niels zegt:

   Hi Anna,

   Ik heb helemaal geen zout en suiker gebruikt tot N 1 jaar was. Sindsdien eet ze met ons mee, en krijgt ze dus ook zout. Ik gebruik maar weinig zout als ik kook, maar ik gebruik het zeker, omdat het eten lekkerder laat smaken. En lekker eten is minstens zo belangrijk als gezond eten.
   Let wel: ik gebruik precies zo veel (of eigenlijk zo weinig) zout dat de smaken van de ingrediënten versterkt worden. Niet zoveel dat het eten naar zout smaakt.

   Over suiker: dat is maar zelden nodig. Maar soms gewoon lekker. N krijgt niet vaak suiker, maar als ik bijvoorbeeld een taart bak dan vind ik het geen enkel probleem dat ze suiker krijgt.

   Dit recept had ook prima zonder suiker gekund, ze vindt yoghurt ook zonder suiker heerlijk, ze eet elke dag als toetje een beetje yoghurt met niks. Maar soms wat suiker mag best. Wel goed tandenpoetsen natuurlijk.

   • Anna zegt:

    Ha Niels,

    Dan zitten we op 1 lijn, dank je voor je uitgebreide reactie!

    Ik ga eens even wat lekkers uitzoeken op je website voor vanavaond!

    groetjes,
    Anna

 3. Claudia zegt:

  Wat grappig! Had een Turks vriendinnetje toen ik nog op de basisschool zat, die deden dit ook altijd :) Lekker!

  • Niels zegt:

   Hi Claudia,
   Ik ben gek op ayran, Turkse yoghurtdrank met een beetje zout. Laatst voor het eerst aan N laten proeven, ze is gek op yoghurt dus ik dacht dat ze dat heerlijk zou vinden. Maar helaas: het werd direct uitgespuugd :) Deze versie met limoen was wel een succes.

 4. Ja, zout en suiker met mate kan best en waar het kan gewoon weglaten. Yoki lijkt me trouwens heel zoet, maar ik koop dat nooit. Zelfde als alle andere zuiveldrankjes, me dunkt?

 5. Kelly zegt:

  Yummie! Klinkt lekker en ziet er ook lekker uit :)