Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschette met tomaat en basilicum

Bruschetta met tomaat en basilicum

Brood blijft hier in de warmte maar een halve dag lekker, daarna verandert het al snel in een droge harde klont. Maar dat is geen reden om het weg te gooien: in Frankrijk, Italië en Spanje (en vast in nog veel meer landen) zijn er allerlei recepten om oud brood te verwerken. Een van de makkelijkste, en lekkerste, is bruschetta. Dikke sneden oud brood, kort geroosterd en dan belegd met knoflook en olijfolie, en met wat je nog meer lekker vindt. Hier liggen op de markt heerlijke tomaten, dus die mogen erop. Heerlijk bij de lunch, en bij de borrel, en als voorgerecht.

Recept: Bruschetta met tomaat en basilicum

  • tomaten
  • basilicum
  • olijfolie
  • lekkere azijn
  • oud brood
  • knoflook
  • peper

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Scheur de basilicumblaadjes en meng tomaat en basilicum in een schaal met een scheut goede olijfolie en een beetje azijn. Laat een paar uur trekken.

Snijd het brood in dikke plakken en rooster die in een broodrooster of droge koekenpan. Neem een teen knoflook en wrijf die over de geroosterde boterhammen, zodat er wat knoflook af raspt. Beleg de broodjes nu royaal met het tomatenmengsel en wat versgemalen zwarte peper, laat een paar minuten staan en serveer. Het sap van de tomaten trekt in het brood waardoor het niet meer keihard is, zodat ook de kleintjes dit een heerlijk gerecht vinden.

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , , , , , . |

Comments are closed.