Palta a la Reina Vegetariana

Palta a la Reina

Palta a la Reina (gevulde avocado)

Het is alweer jaren geleden dat we in Peru waren, maar ik herinner me nog heel goed hoe ongelooflijk lekker de avocado’s daar waren. Zo groot als meloenen, en zo lekker dat ik geen idee heb hoe ik dat op zou kunnen schrijven. We hebben er een heleboel gegeten, die vakantie. Bij elke maaltijd en op elke salade zat altijd een royale hoeveelheid avocado. Een van de lekkerste gerechten met avocado die ze daar maken, is Palta a la Reina, Avocado op Koninginnewijze. Er zijn heel veel verschillende recepten en uitvoeringen van, maar ze bestaan allemaal uit uitgeholde, gevulde avocado met allerlei lekkers erin. Vaak kip, soms vlees of vis.

Ik had geen zin in vis of vlees dus heb ik voor N een vegetarische versie gemaakt: Palta a la Reina Vegetariana. En dat ga ik vaker doen want het gerecht was een absolute hit, ze at het bord er bijna bij op!

Recept: Palta a la Reina Vegetariana

 • een mooie, grote, rijpe avocado
 • een aardappel
 • twee augurkjes
 • twee lente-uitjes
 • wat kappertjes
 • een tomaat
 • een ei
 • wat jonge kaas
 • een eetlepel mayonaise
 • een beetje mosterd
 • het sap van een halve citroen

Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en kook in 8 minuten gaar in een beetje water. Giet af en laat afkoelen. Kook het ei hard (maar niet keihard). Pel en snijd in stukjes. Snijd de augurken en lente-uitjes fijn, snijd de kaas in piepkleine blokjes. Snijd de tomaat in kwarten, haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Meng de mayonaise met het citroensap en de mosterd en roer alles door elkaar. Snijd de avocado in de lengte in tweeën, haal de pit eruit en schep het avocadovlees voorzichtig uit de schil. De schil moet heel blijven. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en roer door de andere ingrediënten. Breng alles op smaak met peper en zout en schep het mengsel terug in de halve avocadoschillen en serveer.

Zoals gezegd vond N het erg lekker, maar het is ook een ideaal gerecht voor bij een lunch, of als voorgerecht, of voor bij een picnic. Lekker met wat goed bruin brood en een glas witte wijn.

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , , , , , , , , , . |

5 reacties op Palta a la Reina Vegetariana

 1. Wat leuk, dit concept kende ik nog niet. Ga ik binnenkort ook eens doen.

  Oegandese avocado’s zijn trouwens ook absurd groot en lekker.

 2. Anouschka zegt:

  Wat een heerlijk recept! Ik ben ook wel zeer benieuwd hoe je dit gerecht met vis zou maken, heb je daar ook een recept van? Jammer dat de avocado’s hier in Nederland vaak te rijp zijn of zo draderig.
  Groetjes,
  Anouschka

  • Niels zegt:

   Ja het is inderdaad niet altijd even makkelijk om lekkere avocado’s te vinden in Nederland. En als je ze geproefd hebt in een land waar ze aan de boom groeien, word je helemaal verwend :-)

   Met vis: het is erg lekker om er garnaaltjes doorheen te doen (ok, niet echt een vis, maar komt in de buurt) of stukjes gerookte zalm, gerookte heilbot of gerookte forel.

 3. Liz zegt:

  O hier krijg ik ontzettende heimwee van! Heerlijk recept, bedankt voor het delen!

 4. Karin zegt:

  Wat een top recept! En het smaakt echt bijna, of misschien wel net zo lekker als ik het in Peru heb gegeten, super lekker dus!