Spinaziepannenkoekjes

Spinaziepannenkoekjes

Spinaziepannenkoekjes met kaas

Vandaag is het Nationale Pannenkoekdag. Tenminste, dat zeggen Tefal en Koopmans. Vast de uitkomst van een brainstorm van hun marketingafdelingen, op zoek naar net zo’n kaskrakende samenwerking van hard- en software als Philips en Douwe Egberts hadden toen ze de Senseo introduceerden. Ik vind het wel lollig, dit soort marketingpraatjes. Volgens de website “wordt al eeuwenlang Pannenkoekendag gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag”, en hoewel we nu niet meer vasten, blijft pannenkoeken eten een feest. “Vandaar dat we nu ook in Nederland elk jaar de Nationale Pannenkoekdag vieren”. Hmja leuk verhaal, maar waarom vieren we dat Nationale Feest dan op vrijdag twee weken na aswoensdag? Onzin. Maar ach, wat maakt mij het uit. Pannenkoeken zijn inderdaad lekker, dus is het vandaag pannenkoekjesdag. Maar dan niet met beslag van Koopmans natuurlijk, gewoon volgens eigen recept. En ook niet uit een Tefalpan ben ik bang :-) Lekker dikke pannenkoekjes met spinazie en kaas erin, uit een koekenpan van Ikea.

Recept: spinaziepannenkoeken met kaas

 • 3 eieren
 • 200 gram boekweitmeel
 • 100 gram bloem
 • 200 gram spinazie uit de vriezer
 • 100 gram geraspte belegen kaas
 • zout
 • olie om in te bakken

Roer de eieren, boekweitmeel, bloem en een snuf zout goed door elkaar en voeg koud water toe tot je een beslag hebt dat zo dik is als vla. Laat 2 uur in de koelkast rusten.

Ontdooi ondertussen de spinazie, en rasp de kaas. En roer ze door het beslag als het uitgerust is.

Verhit in een koekenpan een klein beetje olie en wacht tot de pan goed heet is (anders mislukt de eerste pannenkoek). Doe een flinke schep beslag in de pan, draai het vuur wat lager en laat bakken tot de onderkant lekker goudbruin is. Draai om met een spatel en bak ook de andere kant goudbruin.

Lekker met een frisse salade. Zalige Pannenkoekdag!

Geplaatst onder recepten, vanaf 1 jaar, vegetarisch. Ingrediënten: , , , , . |

9 reacties op Spinaziepannenkoekjes

 1. Jessica zegt:

  Via Delicious ben ik op je site gekomen. Ik probeer mijn dochtertje (die ongeveer de zelfde leeftijd heeft als jouw douchter) ook zo veel mogelijk met de pot te laten meeëten. Ze verbaast me soms doordat ze vaak met smaak van vrij gekruide maaltijden heerlijk zit te smullen. Toch blijft bij haar de standaard aardappel/ vlees/ groente op nummer 1 staan met als grote favoriet erwten (dat heeft ze dus niet van ons die voorkeur).
  Ga vooral zo door want ik ben er heilig van overtuigd dat kinderen ervan profiteren als ze een (h)eerlijke maaltijd krijgen in plaats van een potje zonder enige smaak.

 2. Simone zegt:

  Oehh dit ziet er lekker uit zeg! Ga ik zeker een keer proberen!

 3. Suus zegt:

  Ziet er lekker uit. Prima eten om met de handen te eten! Ik wil het gaan maken, maar geen boekweitmeel in huis. Kan ik dat vervangen door gewone bloem? En moet ik het dan ook nog laten rusten?

 4. Anke zegt:

  voor deze pannenkoeken laat B zelfs de gehaktballen staan! Geweldig als kerstdiner en voorgerecht voor de volwassenen!

  • oma-nettie zegt:

   … als deze Anke mijn dochter is en B mijn kleinzoon, eten jullie vanavond vast héél erg gezellig en lekker bij ons!

 5. Hanneke zegt:

  Hoi,
  Is de spinazie als in ‘gewone’ spinazie uit de vriezer, dus de blaadjes? Ik zie namelijk ook een variant: fijn gehakte spinazie. Welke zal ik nemen?
  Groetjes

 6. Arja zegt:

  Zelfs onze dochter van 5 die én spinazie én kaas niet lekker vindt, eet deze pannenkoeken met een big smile. Kunnen we eindelijk met zijn allen groentepannenkoeken eten, jippie!