Bloemkool met knoflook

Bloemkool met knoflook

Bloemkool met knoflook

Het is wel lekker, bloemkool, maar ook een beetje flauw. Slapjes, niet echt spannend. Maar daar is gemakkelijk verandering te brengen, door het te combineren met zoete aardappel bijvoorbeeld, of door (veel) knoflook toe te voegen. Dan is het opeens een stuk spannender! Dat vond N ook, die at er haar vingers bijna bij op. Ze eet erg graag met haar vingers de laatste tijd: alles moet gepakt, bevoeld en beknepen worden. Vind ik heel goed, want het is natuurlijk belangrijk dat ze nieuwsgierig is naar eten. Maar het duurt wel erg lang voor het bord leeg is. En alles wordt wel erg smerig :-) Gelukkig hebben we een wasmachine. En een afwasmachine. Dus ik moet niet zeuren.

Recept: Bloemkool met knoflook

 • een halve bloemkool
 • 3 dikke kruimige aardappels
 • 4 dikke tenen knoflook
 • verse peterselie
 • een klontje boter

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Pel de knoflook, maar laat de tenen heel. Breng aardappels en knoflooktenen aan de kook in een pan met een laagje water. Was de bloemkool en snijd ook die aan stukken. Doe bij de aardappels in de pan, als het water kookt. Laat samen een kwartiertje koken en giet dan af.

Klontje boter erbij, en met de stamppotstamper tot aardappel-bloemkool-knoflookpuree stampen.

Was de peterselie, snijd fijn en meng door de puree.

Meer stamppotjes

Geplaatst onder recepten, stamppotje, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , , , . |

8 reacties op Bloemkool met knoflook

 1. maman verte zegt:

  ken je ” couscous van bloemkool”? Kan je lekker kruiden, heeft een heerlijke textuur die vaak ook door kindjes gewaardeerd wordt……..
  Zus lust heel erg graag bloemkool, wat vreemd is, want ze is een moeilijke eter….maar bloemkool gaat vlotjes binnen. Dus die look erbij, dat zie ik wel zitten….dan leert ze dat ook eens waarderen hoop ik.
  Groetjes!
  MV

  • Niels zegt:

   Ha Maman Verte!
   Had ik nog nooit van gehoord, couscous van bloemkool. Maar het lijkt me een lekker idee! Ik neem aan dat je die ‘couscous’ even kookt?

 2. maman verte zegt:

  Hey Niels
  hier http://koken.blog.nl/recepten/2009/08/25/recept-couscous-van-bloemkool
  vind je een manier. Ik kook eerst de bloemkool even kort, en vermaal ze dan. Kruiden naar wens, en eventueel wat boter eronder. Erg lekker, en een verrassende textuur!
  Groetjes!!
  MV

 3. Justine zegt:

  Hoi Niels,

  dit gerecht met zoete aardappelen is echt de grote favoriet van mijn zoontje van bijna 9 maanden. Leuke website heb je, ga zo door!!

  gr Jus

 4. Miranda zegt:

  Hoi Niels,

  In Spanje staat bloemkool op het programma vanaf 10 maanden en vandaag heeft onze dochter het heerlijk opgegeten met knoflook, geen aardappel, wel een beetje nootmuskaat! Bedankt voor de tip.

 5. Karen zegt:

  Wij zijn heel blij met deze site, ons dochtertje vindt tot nu toe alles heerlijk:)

  Vandaag dit recept gemaakt en ondanks dat ze grieperig is en niets wilt ging dit er weer prima in!

  Dank je wel voor het delen van alle recepten

  Groetjes Karen

 6. marjolein zegt:

  lijkt me heerlijk, ik ga het proberen; alleen de boter vervang ik door olie. Mijn zoon heeft koemelkallergie en is dus soms best lastig om iets te vinden wat hij ook kan eten. Heb je nog tips (lees: leuke recepten) voor kindjes met koemelkallergie?