Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

Wat een kou! Toen we aankwamen bij de crèche na een barre fietstocht door de sneeuw, zaten er twee groene stukjes ijs onder haar neus. Geen pistache-ijs helaas :-) Met zulk koud weer moet er natuurlijk boerenkool met worst gegeten worden! Vroeger het lievelingseten van mijn liefje, die altijd boerenkool koos als ze op haar verjaardag mocht kiezen wat er gegeten zou worden. N had het nog nooit geproefd, maar grote kans dat het ook haar lievelingseten gaat worden; ze trappelde van ongeduld, met haar opengesperde muiltje.

Boerenkool is erg makkelijk te maken, erg gezond, en ook nog eens erg lekker. Bepaald een goede combinatie! We hadden natuurlijk alle drie behoefte aan winterkost, dus onderstaand recept is genoeg voor het hele gezin. We hadden een zak gewassen en gesneden boerenkool, maar grote koolbladeren van de markt kunnen ook. Je moet dan iets meer nemen, want de dikke stelen gooi je weg en je eet alleen de kleingesneden bladeren.

Recept: boerenkool met worst

 • 250 gram gesneden boerenkool
 • 4 dikke aardappels, kruimig kokend
 • een beetje zout
 • een biologische rookworst
 • een klont boter
 • vers geraspte nootmuskaat

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe die in een pan met een beetje zout. Voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Doe de gesneden boerenkool erbovenop, en daarop de worst. Boerenkool en worst raken het water niet; ze worden gestoomd.

Zet op het vuur en laat 15 minuten koken. Giet voorzichtig af, vis de worst uit de pan en gebruik een stamppotstamper om de aardappels en boerenkool tot een mooie puree te stampen, met de klont boter en de gerapte nootmuskaat. Snij de worst in kleine stukjes en laat je kleintje smullen!

Meer stamppotjes

Geplaatst onder recepten, stamppotje, vanaf 1 jaar, vlees. Ingrediënten: , , , , . |

2 reacties op Boerenkool met worst

 1. Suzan zegt:

  Hoi Niels,

  Natuurlijk erg lekker maar wellicht past dit recept niet beter in de catagorie vanaf 1 jaar dan 7 maanden?
  (ivm zout en de boerenkool)

  groetjes

  Suzan