Aardappelkoek met courgette

Aardappelkoek met courgette

Aardappelkoek met courgette

N vindt het nog steeds heerlijk om gevoerd te worden, maar ze vindt zelf eten ook steeds leuker worden. Dat duurt lang en het wordt een kliederboel, maar het is geweldig om te zien hoe ze overal aan voelt, voorzichtig proeft en vervolgens alles met twee handen in haar mond propt :)

Ik moet dus gerechtjes gaan bedenken die makkelijk met de handjes te eten zijn (lepels vindt ze erg interessant, maar ermee eten is nog iets te ingewikkeld). Deze aardappelkoek is daar prima geschikt voor.

Recept: aardappelkoek met courgette

 • een paar vastkokende aardappels
 • een kleine courgette
 • een uitje
 • een teentje knoflook
 • verse peterselie
 • een ei
 • wat olie om in te bakken

Schil de aardappels en rasp ze op en grove rasp. Was de courgette en snijd in piepkleine stukjes. Schil ui en knoflook en was de peterselie. Hak alles fijn.

Neem een grote schaal, kluts daarin het ei met een vork en voeg aardappel, courgette en de andere ingrediënten erbij. Goed roeren zodat het groentemengsel goed met het ei vermengd is.

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm daarin een scheutje olie op middelhoog vuur. Als de olie goed warm is, doe je een schep groentemengsel in de pan. Gebruik een spatel om het in de vorm van een koek te duwen. Zet het vuur zacht en laat zachtjes 8 minuten bakken totdat de onderkant bruin is. Draai de koek voorzichtig om met de spatel en bak de andere kant goudbruin.

De korst van deze aardappelkoek wordt lekker krokant, de binnenkant lekker zacht. Pas op dat je het vuur laag zet, op hoog vuur gaat het bakken te snel en dan wordt de korst bruin voordat de binnenkant van de koek gaar is. Stem het zo af dat de koek in totaal ongeveer een kwartier in de pan ligt.

Laat even afkoelen, snijd in behapbare stukjes en eet smakelijk!

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , , , , . |

12 reacties op Aardappelkoek met courgette

 1. Marjolein zegt:

  Dag Niels, ja fijn! Bedenk jij maar hapjes die met de handjes gegeten kunnen worden, want dan kan ik ze lekker gaan maken thuis :-). Mijn dochter C is ook 11 maanden en inderdaad: ze wil graag alles voelen en zelf eten. Dus ik zou zeggen: kom maar op met die handjesproof gerechtjes.

  • Niels zegt:

   Hoi Marjolein,
   Ik heb net dikke Amerikaanse pannenkoekjes voor haar gebakken (vergeten brood in huis te halen voor het ontbijt, dus maar even snel iets anders bedacht), ook erg geschikt voor met de handjes. Ik zal het recept zo online zetten.

 2. Dana zegt:

  Erg lekker Niels, deze site is door bovenstaande vriendin getipt. Mijn dochter N geniet hiervan! Eet gewoon de helft weg! Papa en mama moeten het dus maar met minder doen! :-D

 3. Charlot zegt:

  Klinkt heel goed! En als je teveel hebt voor 1 portie, hoe zou je dit invriezen?

  • Niels zegt:

   Ik heb het niet geprobeerd maar ik denk dat dit prima in te vriezen is. Gewoon in een ziplock zakje, met zo min mogelijk lucht erbij. Maar je kunt het ook gerust in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten.

 4. Charlot zegt:

  Zo Niels, dat ging erin als koek bij mijn kleine man (10 maanden)! Ik heb hem nog wel gevoerd want hij had geen zin om te wachten tot het was afgekoeld :-).

  Heb overigens een dubbele portie gemaakt en in de grote pan ook een koek voor mezelf gebakken. Met wat peper en zout en na het keren wat plakjes kaas erop was het heerlijk.

  De laatste portie bak ik nu nog even en zal ik invriezen. Ben benieuwd of hij ontdooid nog smaakt en knapperig is.

  Bedankt, ik kom zeker terug!

 5. Famke zegt:

  Hoi Niels,

  Ik kom de laatste tijd regelmatig op je site. En heb vandaag voor de tweede keer een kook/bakmiddag gehouden. Ik kies dan 3 receptjes uit van je site en die maak ik klaar, vries ik in en dan heb ik weer een voorraadje. Mijn dochtertje E. (8,5 mnd) laat het zich regelmatig smaken. En soms moet ze er even over nadenken. (rijst met avocado, vind ze soms erg lekker en dan weer helemaal niet.) Ben benieuwd wat ze van deze aardappelkoekjes vind!

  Groetjes Famke

  • Niels zegt:

   Hi Famke,
   Leuk om te horen! Ik hoop dat de aardappelkoekjes er als koek zijn ingegaan!

   • Famke zegt:

    Ze vond ze erg lekker. Alleen had ik er meer ei in gedaan omdat de koek uit elkaar viel (wat kan ik anders doen?), dus het was meer ommelet dan koekjes… Gelukkig maalde ze er niet om en zat met grote smaak te eten.

 6. Mieke zegt:

  Hallo Niels!

  Wij zitten met onze kleine dame van 16 maand nu vol in de ‘ik lust niks behalve vlees en omelet fase’…..ondanks dat ze alles altijd met smaak heeft gegeten. Ik zal dit recept snel eens proberen, want ik denk (en hoop een beetje) dat ze dit wel met smaak zal eten.
  Als je nog meer tips hebt voor recepten zoals deze die ze goed met de handen kan eten dan hoor ik het graag!

  Groetjes Mieke

 7. Tessa Schaap zegt:

  Hoi Niels,

  Alweer wat inspiratie opgedaan op je site, alleen al omdat het er allemaal zo mooi uitziet smaakt het al goed. Maar deze keer vond ik de verhoudingen erg lastig; ‘enkele aardappels’ en maar 1 ei? Misschien had ik ‘enkele’ al te ruim opgevat? Het werd een grote bak met veel aardappel, zoeken naar de stukjes courgette en het ei, tja, daar heb ik er maar een aantal extra van in gedaan (had een dubbele portie gemaakt). Uiteindelijk was het heerlijk maar pfff wat een klus…