Appelseizoen

Jonagred appels

N's eigen appels: Jonagoreds op landgoed De Olmenhorst

Toen N geboren werd, kreeg ze van lieve vrienden haar eigen biologisch geteelde adoptieappelboom op landgoed De Olmenhorst. Zondag was het plukdag, dus reden we op een stralend zonnige zondagmiddag naar Lisserbroek. We moesten even slikken toen we zagen hoe druk het was: de parkeerplaats leek wel de parkeerplaats van de Efteling! Nou ja, misschien niet de Efteling, maar het was een heel grote parkeerplaats met heel veel auto’s. Gelukkig staan er daar enorm veel appelbomen (peren ook trouwens). Zoveel dat de drukte helemaal geen probleem is: iedereen wandelde gezellig tussen de zelfplukbomen, plukte er lustig op los en rekende af bij de weegschaal bij de uitgang.

Maar dat waren de zelfplukbomen. N’s eigen adoptieboom stond op een andere boomgaard helemaal aan de andere kant van het landgoed. En daar was van de drukte nog veel minder te merken: er was helemaal niemand. We trokken diep de boomgaard in en vonden na enig zoeken tussen de honderden bomen De Boom, waar inderdaad een bordje bij stond met N’s naam erop. Een mooi boompje van een meter of drie hoog, bomvol glanzend rood-groene appels. Ze waren allemaal schitterend rijp dus we hebben het hele boompje leeggeplukt: dik 8 kilo grote zoete appels. Heerlijk! Volgend jaar weer, en de komende tijd dus appelrecepten!

over eten. |

4 reacties op Appelseizoen

 1. Wietske zegt:

  Wat een geweldige site! Ons meisje is inmiddels 16 maanden, maar het blijft altijd leuk om ideeën op te doen. Ook wij geven zo min mogelijk potjes en ze lust ook werkelijk alles. Erg leuk om te zien!
  Ik ben op zoek naar gezonde tussendoortjes. Ze eet veel fruit en verder (zoutloze) rijstwafeltjes, rozijntjes, soepstengels en rauwkost. Heb je misschien een recept voor gezonde koekjes, of andere leuke ideetjes? Misschien koekjes met appel?
  Succes verder met koken en genieten van al het lekkere eten samen!

  • Niels zegt:

   Hoi Wietske,
   Ik heb niet zoveel ervaring als koekjesbakker, maar appelkoekjes wil ik best eens proberen. Ik zal eens een goed recept zoeken en aan het experimenteren slaan.

 2. Linda zegt:

  Beste Niels, wat een enorm inspirerende website. Onze dochter (Emma) van 9 maanden heeft de afgelopen maanden alleen maar potjes gegeten. We hebben eens worteltjes met aardappelpuree geprobeerd maar dat was geen succes. Maar we gaan het opnieuw proberen en daar gaat je site ons ongetwijfeld bij helpen. Dank je wel voor de tips.

  Met vriendelijke groet, Linda uit Lisse

  PS: ik vind het wel jammer dat je de naam van jullie dochter niet voluit gebruikt. Dat doet mi afbreuk aan zo’n leuke persoonlijke site.

  • Niels zegt:

   Hoi Linda,
   Heel goed dat je zelfgemaakt eten aan haar gaat geven! N vindt ook niet alles in één keer lekker, vooral in het begin moest ze wennen aan nieuwe smaken. Gewoon nog een keer geven, en niet wanhopen als ze het niet lust :)
   Probeer eens de pasta met verse tomatensaus, dat is zo’n gerecht dat iedereen lekker vindt!

   Ik zet N’s naam niet op de site omdat ze later zelf mag bepalen of en hoe ze op internet wil staan. Vandaar ook geen foto’s van haar, hoewel ik ze soms graag met iedereen zou delen! Foto’s van kinderen die eten zijn namelijk te gek! Dus camera klaar als jullie aan tafel gaan :)