Gebakken rijst met courgette

rijst met courgette

Gebakken rijst met courgette

Omdat mijn lief en ik allebei werken hebben we niet elke dag tijd / zin om te koken. Gelukkig ligt de vriezer vol lekkere zelfgemaakte babyhapjes voor N, en voor onszelf lopen we graag naar de Thai om de hoek. Daar houden we altijd rijst van over, die ik in de koelkast bewaar voor de volgende dag. De Thaise kok kookt de rijst altijd zonder zout dus die restjes rijst zijn prima om snel een lekker babyhapje mee te maken met wat andere ingrediënten die ik nog in huis heb. Bijvoorbeeld een courgette, een ui en wat verse kruiden.  Ik vind het heerlijk om zo even snel iets in elkaar te flansen: met minimale inspanning een lekker hapje koken voor m’n schatje is goed voor m’n humeur! Lekker glas wijn voor de kok, Art Blakey uit de speakers en N komt er in haar kinderstoel gezellig bijzitten om te kijken en te proeven.

Recept: Gebakken rijst met courgette

 • gekookte rijst van gisteren
 • een uitje
 • een courgette
 • verse peterselie, selderij of andere groene kruiden
 • olie
Koken met N

Samen koken met N

Schil de ui en snipper in kleine snippers. Was de courgette en snijd die in kleine blokjes. Neem een grote pan of wok en verhit daarin een laagje olie, zo heet mogelijk. Bak de ui en courgette op hoog vuur terwijl je af en toe roert. Was ondertussen de groene kruiden en snijd ze heel fijn. Wanneer de courgette een beetje begint te bruinen gooi je de gekookte rijst erbij en laat die even meebakken. Goed roeren, de rijst plakt graag aan de pan.

Draai na een paar minuten het vuur uit, roer de kruiden door de rijst en klaar is je snelle maaltijd!

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , , . |

3 reacties op Gebakken rijst met courgette

 1. Sas zegt:

  Hoi Niels,

  Onze dochter vind het heerlijk. Lekkere knoeiboel met de rijst maar dat mag de pret niet drukken. Een simpel en eerlijk gerecht, je moet er maar net even opkomen. Bedankt!

  • Niels zegt:

   Leuk! Rijst is inderdaad niet het meest geschikte gerecht om de boel heel netjes te houden. Maar dat geeft niks, stoffer en blik zijn niet voor niks uitgevonden :-)

 2. gina zegt:

  wat een super leuke website!!!
  ik wist alleen niet dat ik al zoveel kruiden kon gebruiken voor mijn dochter (10 maand)ik heb veel standaard dingen gemaakt voor der en vooral eten zonder kruiden dat werd mij aangeraden ik maakte ook alleen maar kip rundergehakt en Tataar voor der klaar bij haar groente er gaat een hele wereld voor ons open bedankt