Lekker, potjes!

Sea food dept @ Harrods

Mmmm: de sea food afdeling bij Harrods in London

Afgelopen weekend waren we in Engeland voor een bruiloft. Met de auto op de boot van Oostende naar Ramsgate, daarna door het mooie maar regenachtige Kent gereden. N was natuurlijk mee en ze liet zich van haar allerbeste kant zien, wat eten betreft.

Sterker nog: ze deed wel heel erg haar best. Omdat koken op een hotelkamer niet handig is, hadden we bij wijze van grote uitzondering potjes babyvoeding voor haar gekocht. Die vond ze bijzonder lekker, wat mij eerlijk gezegd een beetje teleurstelde. Ik had toch op z’n minst een teken verwacht dat ze mijn zelfgemaakte babyhapjes lekkerder vindt dan die fantasieloze prut uit een potje. Maar nee hoor: hééééérlijk vond ze het! En dat niet alleen: ook de doorgekookte kool van de scheepskok aan boord van de ferry ging erin als koek. Ik liet haar een klein hapje proeven, gewoon om eens te kijken wat ze ervan zou vinden. Ze had graag m’n hele bord leeggegeten. En later op de bruiloft: aardappelgratin, rode kool en een klein stukje lam: allemaal lekker. Maar dat was ook gewoon erg lekker eten, dus dat is niet verbazend. Wel verbazend: de gekookte Britse worteltjes werkte ze ook met plezier naar binnen. Nu snap ik er helemaal niks meer van, ze lustte toch geen wortels?!

Erg exclusief gehecht aan de hapjes van haar vader is ze dus in ieder geval niet. Ze lust gewoon alles! En daar moet ik niet over zitten zeuren: dat was precies het doel van de hele exercitie: een kind dat alles lust. We liggen dus op koers! Jolly good!

over eten. |

10 reacties op Lekker, potjes!

 1. Marthe zegt:

  volgens mij heb ze zelf geroepen dat je kind soms eerst een paar keer aan een nieuwe smaak moet wennen…. ;-)
  leg je er maar gewoon bij neer dat ze wél worteltjes lust, ze lust toch alles!

  • Niels zegt:

   Hehe zou dat het zijn? Ik hoop het!

   • maman verte zegt:

    wel knap hoor dat ze alles zo eet! Inderdaad Joly Good!
    We zijn bij onze derde baby ook wéér aan het proberen, maar ik hou mijn hart vast. Nr 1 is een zéér kieskeurige eter, na 4 jaar volhouden begint ze nu plezier te hebben in eten. Nr 2 doet het al beter, en met nr 3 zitten we op koers.
    En die potjes : het is gewoon niet eerlijk. Zouden die fabrikanten geen apart procedé hebben? Of er toch stiekem iets in smokkelen?
    Ik kom alvast regelmatig eens kijken voor inspiratie!
    Veel groetjes
    Maman Verte

    • Niels zegt:

     He bonjour Maman Verte! Leuk dat je weer eens langskomt.
     Ik denk niet dat de potjesfabrieken er iets stiekems in doen, maar het is wel zo dat ze alles superglad pureren. N vindt dat heerlijk, hoe zachter hoe lekkerder. Dus ik denk dat het daaraan ligt.
     Maar ik vind dat ze best eten met stukjes mag eten, ze heeft niet voor niets tanden. :-)

   • Remke zegt:

    Ja dat is het vast! Het vaker proberen helpt echt. Ik had het ook gelezen in een boek en heb het ook al gemerkt. Mijn dochter (14 maanden) eet ook (bijna) alles maar soms moet ze wel een keertje of een paar keer wennen. Ze vindt sommige dingen vooral gek voelen in haar mond. Ik laat haar altijd lekker zelf klooien en met haar handen eten of zelf met een lepel en maak er gewoon nooit een probleem van als ze iets niets lust maar probeer het dan de volgende dag of een andere keer gewoon weer. Spinazie los vond ze niet zo lekker maar geprakt door aardappeltjes wel. Wat een geweldige website is dit trouwens, ik kijk heel vaak! Groet van Remke

    • Niels zegt:

     Hi Remke,
     Leuk dat je meeleest! Vaak proeven werkt inderdaad goed. Bij mijn witlofgerechtje was N ook niet meteen enthousiast, maar de tweede keer ging het prima.

 2. sol zegt:

  ik weet niet wat voor potje je had, maar er zit erg vaak appel of appelsap in, dat maakt het zoeter en dus aantrekkelijker.
  leuke site heb je. ik herken me er erg in. bij ons worden de inspanningen inmiddels wel beloond, met twee (bijna) alles eters. mijn derde is bijna 6 maanden en dan mogen we weer opnieuw beginnen, spannend!

 3. Niels zegt:

  Hi Sol,
  Klopt, N vindt zoet heerlijk, dus wat appel in een gerecht is een goede verleider. Overigens niet alleen in potjes, ik doe het zelf ook. Bij het witlofhapje bijvoorbeeld.
  Wat leuk om weer bij het begin te beginnen met een kleintje dat alle smaken nog moet leren kennen. Veel plezier ermee!

 4. Mara zegt:

  hoi Niels,
  nou word ik toch heel nieuwsgierig van al je recepten en wil ik gauw wat gaan uitproberen…! was zelf begonnen met hapjes maar die werden niet gewaardeerd, de potjes zijn nu elke avond wel een feest! maar goed, ik ga het gewoon weer proberen!
  Nu vraag ik me af, hebben jullie in het begin alles wel gepureerd voor N? zie namelijk prachtige recepten, maar allemaal zonder pureren?
  groetjes Mara

  • Niels zegt:

   Hoi Mara,
   De eerste maand heb ik alles gepureerd, maar daarna al snel niet meer. Als je groenten zacht kookt is dat niet nodig: het is voor kindjes leuk en lekker om een beetje structuur in hun eten te hebben. Ook als ze nog geen tanden hebben kunnen ze dan al wennen aan kauwen. Gerechten als zachtgekookte pasta met saus zijn een mooie overgang tussen glad eten en eten met stukjes erin.