Preipuree met zalm

Preipuree met zalm

Preipuree met zalm

We zijn weer samen alleen thuis, dus ik maak weer eens babyhapje met vis. Als lief van huis is, dansen wij snel naar de visboer :-)
Zalm dit keer. Niet echt mijn lievelingsvis, vooral omdat zalm zo alomtegenwoordig is op menukaarten, borrelhapjes en barbecues. Maar het is een lekkere vis. Met een echte eigen smaak, een prachtige kleur, en hij ligt met MSC-keurmerk bij de natuurwinkel. De preien liggen in grote stapels op de markt en er zijn nieuwe aardappeltjes, dus het gerecht is snel verzonnen.

Recept: Preipuree met zalm

babyhapje met vis vanaf 7 maanden

 • twee preien
 • een paar flinke aardappels
 • een teen knoflook
 • een klontje boter
 • een schep crème fraîche
 • een moot zalm

Snij de preien twee keer in de lengte door, houd ze goed vast en was ze zorgvuldig uit onder stromend water. Preien beginnen hun leven onder de grond en groeien dan omhoog naar het licht, waardoor tussen al die laagjes zand kan zitten. Je hebt nu lange, schone repen prei. Snij die in kleine snippers en stoof ze met aanhangend water in een paar minuten gaar in een pan met een klont boter.

Schil de aardappels en de knoflook en kook ze zamen in een pan in een kartier gaar. Maak er puree van (uit de pureeknijper natuurlijk) met een lepel crème fraîche. Roer door de preisnippers. Klaar is de preipuree.

Mijn zalmmoot was vacuüm verpakt, dus ik heb hem met verpakking en al in een paar minuten in een pannetje heet water gegaard (sous vide heet dat). Maar je kunt de zalm ook pocheren in een laagje heet water, of zachtjes bakken in een beetje boter. Verdeel de vis in mooie kleine stukjes en eet smakelijk!

Dit gerechtje is goed in te vriezen.

Lekker, meer vis!

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vis. Ingrediënten: , , , , , . |

6 reacties op Preipuree met zalm

 1. maaike zegt:

  in tegenstelling tot de wentelteefjes vanmiddag (niet zo’n succes… ?! ik heb waarschijnlijk het enige kind dat niet van wentelteefjes houdt..!!) vond hij dit pureetje heerlijk. De eerste keer prei, de eerste keer zalm, maar hij heeft met smaak zitten eten!

  • Niels zegt:

   Hi Maaike,
   Leuk dat hij het lekker vindt! En inderdaad een beetje opmerkelijk dat de wentelteefjes niet in de smaak vielen :-) Gewoon later nog een keer proberen, misschien vindt ie het dan wel lekker!
   Niels

 2. Roos zegt:

  Heb dit recept net gekookt voor onze zoon Rempe. Ík vind het heerlijk, straks eens zien wat hij ervan vindt! Ik hou je op de hoogte!

 3. Femke zegt:

  Nou, mijn kleine N vond dit een heerlijk recept, ze at het lepeltje er bijna bij op…;)

 4. renske de jong zegt:

  Dit gerechtje is echt een hit bij ons thuis. Net als vele andere gerechten van de site. Eigenlijk alles wat ik kook voor mijn dochter komt van jouw site! Kortom… ik vind de site echt super!!!

 5. Joyce zegt:

  Geniale blog!!
  Ik vind het nog steeds erg lastig wat ik mijn dochter allemaal kan geven.
  denk dat ze dit wel lekker vindt ik ga het in ieder geval uitproberen!