We staan in de krant!

Parool

Parool: Papa tegen potjes :-)

Wat leuk: we staan in Het Parool van vandaag, in de rubriek thuiseten.

De tekst is van Nienke Denekamp. Ik ben benieuwd of er nu meer mensen zelf babyhapjes gaan koken!

over eten. |

8 reacties op We staan in de krant!

 1. Hallo!

  Wat leuk om het artikel in het Parool te lezen. Mijn vriend en ik hebben ook een dochtertje van 9 maanden. Zelf houden we van lekker eten en bijzondere smaken. En we willen dat Emma ook een mooi leventje krijgt en geniet van de gezelligheid en smaaksensaties van goed eten. Bij ons zijn kant-en-klaar potjes dan ook niet welkom. Het ruikt ook een beetje naar kattenvoer … Dat wil je je kind toch niet geven? We laten haar van alles proberen. Gamba’s, Beberechos, Jamon Serrano, mosselen en Sobrasada (mijn vriend komt van Mallorca). Ook houmous, sugarsnaps, paling, avocado en geitenkaas gaan er goed in. Heel leuk om combinaties te maken en op smaak brengen met bijvoorbeeld pijnbommpitjes, tijm of rozemarijn. Als we dan die kirrende geluidjes van genot horen, zijn wij absoluut in de zevende hemel. En Emma zichtbaar ook. Ze kijkt werkelijk het eten van ons bord. Als we haar niet snel een hapje laten proeven, dan dwingt ze het wel af. Ze vindt echt alles lekker (en dat is wat we willen). Leuk om jouw recepten te lezen. Absoluut inspirerend en we gaan het zeker uitproberen. Fijn dat er meer mensen zijn die de moeite nemen om hun kinderen een goede culinaire opvoeding te geven. We blijven je blog zeker volgen. Groeten Marije, Sergio en kleine Emma.

  • Niels zegt:

   Wow! Gambas en serranoham, heerlijk! Zover ben ik nog niet, maar die komen zeker op het menu!
   Het is inderdaad geweldig om te zien dat je kind geniet van lekker eten, ik vind het altijd fantastisch om te zien dat ze mijn zelfgemaakte gerechtjes lekker vindt. Absolute aanrader aan alle ouders!

 2. Alfred Broer zegt:

  Hey Niels, leuk stuk in de krant. Wij waren voor onze dochter ook al van plan om geen potjes te gaan kopen. Ik ben zelf ook een kookfreak en heb ook in restaurants gewerkt in mijn studietijd en toen ik nog freenlancer was en 1 dag in de week een baan nodig had voor mijn ziektekostenverzekering. Anyway, leuk artikel, leuke blog en ik ga zeker je recepten uitproberen voor onze dochter die nu bijna 3 maanden is dus nog even wachten, wat niet makkelijk is aangezien ik graag kook en uitprobeer. Leuk ook om te lezen dat je kokos gebruikt doet een vriend van me ook voor zijn tweeling zonen. Zelf mag ik vanwege de borstvoeding momenteel geen ui, knoflook, prui, citoen en scherpe zaken gebruiken, dat is best moeilijk voor iemand zoals ik die gek is op pittig en in alles uit en knoflook gebruikt, maar als ik jouw recepten lees kunnen we daar langzaam in gaan veranderen als dochter Robin begint met haar eetavonturen.
  Ik kan niet wachten. Keep up the good work. Groeten aan Suzanne Wissenburg, een vriendin van ons.

  Alfred & Pascalle (+Robin)

  • Niels zegt:

   Dank voor je leuke bericht! Ik kan me nog goed herinneren dat ik nog moest wachten voordat ik babyhapjes mocht gaan koken. Duurde veel te lang :-)

   Maar borstvoeding is natuurlijk toverdrank, de beste voeding die je je kind kunt wensen. Dus nog even geduld! Laat maar horen hoe het gaat als het echte eten is begonnen, ik hoor graag wat voor recepten jij verzint.

 3. Hey Niels,
  Leuk stuk in Parool. Wij stonden er met Vegatopia afgelopen week de hele week ook in, wat leuk allemaal!

  Ik vroeg me af waarom jij peper en paprikapoeder wel weg laat uit haar menu? Dat gooi ik hier allemaal ook gewoon in (vanaf het begin). Alleen zout en suiker doe ik grotendeels apart. Zelfs rode peper gebruik ik, wel met mate natuurlijk. :)

  • Niels zegt:

   Ik zag jullie inderdaad ook in het Parool. Erg leuk, zoveel aandacht voor het goede koken!
   Ik laat specerijen nog weg omdat ik eerst de pure smaken wil laten proeven. Zomergroenten zijn heerlijk smaakvol en N heeft ze nog nooit geproefd, dus eerst maar eens zonder pittige specerijen. Verse kruiden als peterselie, basilicum, selderij, koriander en bieslook geef ik haar wel, die zijn minder overheersend in een gerecht. Als het straks winter wordt en het versaanbod beperkter, zal ik vast ook met specerijen gaan experimenteren!

 4. Ah ja, deden wij ook de eerste tijd. Alleen stukken banaan, pompoen enz. Ik denk dat we na 2 maanden de kruiden/specerijen zijn gaan toevoegen.

  • Niels zegt:

   Ja misschien moet ik dat ook eens gaan doen. Maar er zijn nog zoveel smaken die ze nog nooit geproefd heeft, de specerijen staan wat mij betreft niet bovenaan het lijstje. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit spinazie voor haar gemaakt. Terwijl dat toch echt een classic is voor baby’s. Peper en paprikapoeder komen vanzelf wel een keer.