Aalbessen met yoghurt

Aalbessen met yoghurt

Aalbessen met yoghurt

Het is bessentijd! Op de markt en bij de groentewinkels liggen ze in alle soorten en maten: frambozen, bramen, kruisbessen, blauwe en witte bessen en aalbessen. Ik ben er gek op, zelfs op de rode aalbessen die zo zuur zijn dat je mond ervan samentrekt. N ook, die is sowieso een zuurliefhebber. Onverschrokken kauwt ze op een schijfje citroen dat ze in de kroeg van de rand van ons glas pikt :-)

Met aalbessen moet je niks ingewikkelds doen, gewoon van genieten. Zo, met zonder niks, of bijvoorbeeld met wat yoghurt.

Aalbessen met yoghurt

  • een bak rode aalbessen
  • twee scheuten volle yoghurt
  • voor grote mensen: een grote schep suiker en een scheutje vanille-essence

Was de bessen en rits ze met een vork van hun steeltjes (hou een trosje bessen in je ene hand, een vork in de andere, en trek het trosje tussen de tanden van de vork door). Als je een bikkel bent, zoals N, heb je aan de besjes en een scheut yoghurt genoeg. Als je meer op mij lijkt is het lekker om door de yoghurt een scheutje vanille-essence en een schep suiker te roeren. En als je aalbessen echt te zuur vindt, moet je de witte eens proberen, die zijn veel zoeter. Waarom er dan vooral rode gekweekt worden? Tja dat weet ik ook niet.

N heeft de grootste pret met de besjes, die ze met haar tong tegen haar verhemelte stuk drukt.

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 7 maanden. Ingrediënten: , . |

Comments are closed.