Banaansmoothie met rijstwafel

Fruithapje met banaan en rijstwafel

Fruithapje met banaan en rijstwafel

N is een beetje zielig, haar boventanden komen door. Ze eet weinig, heeft af en toe koorts en ze voelt zich duidelijk niet fijn. Niet raar, als je bedenkt hoe die vlijmscherpe nieuwe tanden zich dwars door het zachte babyvlees een weg naar buiten moeten scheuren. Horror! Dus ik maak zachte gerechtjes voor haar, zodat ze even niet hoeft te kauwen. Een koude smoothie van yoghurt en banaan, met rijstwafel erdoor gemixt om zodat het nog wat meer voedingswaarde heeft. Zo is zo’n smoothie een volwaardige maaltijd.

Recept: Banaansmoothie met rijstwafel

vegetarisch babyhapje vanaf 6 maanden

 • een rijpe banaan
 • een flinke scheut yoghurt
 • twee rijstwafels (zonder zout)

Het is weer een reuze-eenvoudig recept: pel de banaan, breek de rijstwafels in stukken en doe alles samen met de koude yoghurt in het hakmolentje (met de staafmixer gaat ook prima). Snel opdienen zodat het nog lekker koel is. N werd er heerlijk vrolijk van, ondanks het tandenleed.

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 6 maanden. Ingrediënten: , , . |

10 reacties op Banaansmoothie met rijstwafel

 1. Suzanne zegt:

  Hoi!
  Als eerst wat een super site! Hij staat bij mijn favorieten :)
  Mijn zoontje is nu 6 maanden en ik ben dol blij begonnen met het uitproberen van de eerste hapjes, ik vind het wel even zoeken, maar heb onwijs veel leuke ideeen opgedaan hier.
  Mijn vraag was eigenlijk, yoghurt, ik dacht dat hij dit nog niet mocht hebben omdat het van de koe komt… of heb ik het verkeerd? wat voor alternatief zou ik hiervoor kunnen gebruiken?

  Groetjes
  Suzanne

  • Niels zegt:

   Hoi Suzanne,
   Dank je! N is gek op yoghurt dus ik geef het haar elke dag. Maar als je reden hebt om te denken dat je zoontje niet tegen koemelk kan, wees er dan voorzichtig mee. Vraag even aan de huisarts of het consultatiebureau, of probeer het voorzichtig.
   Alternatieven voor yoghurt ken ik niet, omdat N het zonder problemen eet heb ik nooit naar alternatieven gekeken.

 2. Kim zegt:

  Hoi, weer een top -tip!
  Onze Louise is momenteel uit haar doen doordat de tweede boventand doorkomt. Ze at al twee dagen bijna niks, ook niet de favoriet: ratatouille liet ze vanavond staan. Toen herinnerde ik me dat ik deze tip had gelezen. We hebben er een soort vlaflip van gemaakt. Joghurt, vla, scheutje diksap, banaan en rijstewafel. Dit ging achterelkaar op. Wederom dank! Ga zo door

 3. Femke zegt:

  Joepie! Wat een goeie website!
  En wat fijn dat je ook veelal biologisch eten voor haar maakt.
  Ons zoontje is nu ruim 3 maanden maar ik krijg sterk het gevoel dat hij al aan vast voedsel toe is.
  Hij krijgt nu alleen nog volledig borstvoeding.
  Elke keer als hij ons ziet eten kijkt hij gebiologeerd en smakt hij mee.
  Ik heb gelezen dat als een baby er klaar voor is vast voedsel te gaan eten dat hij dat dan aangeeft door ook te gaan smakken als hij anderen ziet eten..
  Dus ik denk dat ik eerdaags maar eens ga beginnen met zn eerste fruit.

  Vraagje, moet je de fruithapjes opwarmen voordat je ze geeft?
  Aangezien hij tot nu toe alleen warme borstmelk heeft gedronken..

  Groetjes! Femke

 4. Ghaytrie zegt:

  Ook bij Ian komen er 2 boventandjes door, en is zn eetlust niet zoals het was. Maar dit ging er makkelijk in en ik moet zeggen dat ik het ook erg goed vind smaken! Morgen middag maak ik het weer.

  Bedankt voor de tip!

  Groetjes Ghaytrie

 5. Aw, this was an extremely nice post. Taking the time and
  actual effort to make a very good article… but
  what can I say… I put things off a whole lot and don’t seem to get anything done.

 6. Pannenkoek zegt:

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very web smart so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 7. Carlijn zegt:

  Ha Niels,

  Je adviseert hier rijstwafels zonder zout. Waar koop je die? Zit er dan normaal zout extra in?
  Vandaag voor het eerst je roux gemaakt met rijstebloem. Het leek in eerste instantie volledig te mislukken, de rijstebloem mengde niet met de olie. Het bleven korrels. Pas toen ik er water bij deed, werd het beter. Echt helemaal glad kreeg ik ‘m niet. Heb je een advies voor me?

  Groet, Carlijn

 8. Vivian zegt:

  Hoi Carlijn,

  ik lees toevallig je reactie. Je kunt rijstwafels zonder zout gewoon in de supermarkt kopen (bij albertheijn tenminste). Er zijn speciale, kleine rijstwafeltjes die in het baby schap liggen (van bambix geloof ik). Maar ook bij het aparte ‘zoutarme’ of zelf ‘glutenvrije’ schap vind je rijstewafels zonder zout. Succes ermee!

  Groetjes, Vivian