Gele bietjes met aardappeltjes

Gele bietjes

Gele bietjes

De zomer blijft maar verbazen met schitterende groenten. Op de biologische markt op de Nieuwmarkt gekocht: gele bietjes. Wat een plaatjes! Een beetje rozig van buiten, knalgeel van binnen, echt erg mooi. Ze smaken hetzelfde als rode bietjes, dus je kunt ze hetzelfde gebruiken. Wel reuze handig ten opzichte van de rode bietjes is dat ze niet afgeven. Deze bietjes kun je gerust uit het vuistje eten!

Daarom een gerechtje om met de handjes te eten:

Recept: Gele bietjes en aardappeltjes

vegetarisch babyhapje vanaf 7 maanden

  • een gele biet
  • een kruimige aardappel

Kook het bietje gaar, in ongeveer 40 minuten, kook de aardappel gaar in 20 minuten. Spoel de biet af onder koud water en wrijf het schilletje eraf. Snijd biet en aardappel in kleine stukjes, zo klein dat ze in één keer in een babymond passen, en laat het kleintje zelf stukjes uitzoeken en opeten!

Het eten duurt vrij lang op deze manier, maar het is erg leuk om te zien wat ze lekker vindt. En kleine blokjes glibberige biet oppakken tussen duim en wijsvinger is een goede oefening voor de fijne motoriek!

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , . |

2 reacties op Gele bietjes met aardappeltjes

  1. Simone zegt:

    Hallo Niels,

    Ik heb vandaag je site ontdekt en vind hem helemaal super!
    Compliment!
    Ik heb ook een dochter van 9 maanden en kook zelf ook voor haar.
    Kant en klare potjes alleen maar voor het noodgeval.
    Ik vind je recepten erg smakelijk en ga er zeker dingen van koken.
    Misschien heb ik nog wel een tip voor je…….
    Wat vind je ervan als je eens wat meer granen in je maaltijden verwerkt?
    Ik zie dat je recepten vegetarisch zijn en dan kunnen granen in combinatie met melkproducten volwaardige eiwitten maken die toch wel belangrijk zijn.
    Ik kook vaak graanvlokken mee…..dat werkt heel goed.
    Ik heb een heel fijn lijste over de verschillende graansoorten en hun eigenschappen.
    Als je interesse hebt mail ik het graag door.

    Groeten Simone

    • Niels zegt:

      Hoi Simone,

      Dank voor je bericht! Goede tip, van die granen. Ik had toevallig net bedacht dat ik vandaag eens iets met gort wilde gaan maken, ik zal meteen nog wat andere granen kopen om mee te experimenteren. Je lijstje van granen ben ik benieuwd naar, stuur maar door!