Broccoli, kikkererwten en kokos

Broccoli, kikkererwten en kokos

Broccoli, kikkererwten en kokos

Een heerlijk recept van m’n liefje: broccoli met een exotisch tintje. Broccoli is lekker en supergezond, het bevat veel vitaminen en beschermt zelfs tegen Alzheimer en kanker. Doe daar kikkererwten bij – comfort food bij uitstek – en je hebt al een heerlijk maaltje. En met een beetje geraspte kokos weet je helemaal niet wat je proeft!

De kokos geeft bovendien een beetje bite, dus een lekker gevoel in de mond. Kortom een zeer geslaagd receptje, dit.

Recept: Broccoli, kikkererwten en kokos

vegetarisch babyhapje vanaf 7 maanden

 • een blikje kikkererwten
 • een stronkje broccoli
 • geraspte kokos (santen)
 • een teen knoflook
 • verse bieslook

Snij de broccoli in stukjes, was ze goed en kook ze in 15 minuten gaar, samen met het (gepelde) teentje knoflook. Spoel de kikkererwten goed af in een vergiet onder stromend water en hak ze samen met de gekookte broccoli en knoflook fijn in het hakmolentje. Voeg wat geraspte kokos en fijngesneden verse bieslook toe en laat even staan, zodat de kokos wat vocht uit het prutje kan opnemen en de ingrediënten even aan elkaar kunnen wennen. Klaar!

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , , , . |

17 reacties op Broccoli, kikkererwten en kokos

 1. leo zegt:

  Fantastisch; iemand die over eigen smaak en smaken nadenkt.
  Ik kan er nog iets van leren om zoveel aandacht aan het eten van je kind te schenken.
  Wij zijn ook met smaakpapil-training bezig. Zo gedefinieerd zag of las ik het nog niet eerder. Gaat u vooral zo door

  • Niels zegt:

   Dank, Leo! Ik zal zeker zo doorgaan :-)
   Tips van andere kindjes die lekkere dingen leren eten, zijn erg welkom. Ik ben benieuwd hoe de smaakpapil-training verloopt.

 2. Eva zegt:

  Dat leek me lekker! Maar toen ik de gerechten met elkaar had vermengd, vond ik de geur in eerste instantie vooral erg muf. Het koolachtige van de broccoli en het melige van de kikkererwten leek maar niet te passen bij het ‘tropische’ van de kokos.
  Ik had al bedacht dit mijn kind niet voor te schotelen, maar na een kwartier raakten de ingredienten inderdaad aan elkaar gewend.
  En…mijn zoon heeft er al drie dagen erg van genoten!

  • Niels zegt:

   Hoi Eva,
   Er mist misschien inderdaad een frisse toon in dit gerechtje. De volgende keer zal ik het maken met een scheutje citroensap of limoensap, dat dat het altijd erg goed met kikkererwten en volgens mij ook met broccoli.
   Maar inderdaad: kindjes vinden dit heerlijk, ook zonder citroen.

 3. Hannelore Blaauw zegt:

  Wat heerlijk allemaal, onze Anaïs geniet volop van de recepten van deze site. Heb ook alle knoflook, ui en paprikabezwaren over boord gegooid en inderdaad niets aan de hand. Ze is bijna 9 maanden eet alles met smaak, nooit (zelfs niet bij doorkomende tandjes) laat ze iets van haar bordje staan. Kijk, dan worden moeders ook fanatiek. Ik kook iedere dag vers en biologisch (of avond of ochtendvroeg) en zal je site blijven volgen! Vandaag de kokos en de kikkererwten…het rook zo lekker zeiden de leidsters…kijk: dat moeten we hebben! Iedereen blij!

 4. Mara zegt:

  hoe kan ik ervoor zorgen dat dit soort groenteprutjes niet zo stug en ‘taai’ worden? Mijn sarah houdt blijkbaar van gladde hapjes, dus de spaghetti met tomatensaus is een groot succes, de avocado ook…maar ik moet bekennen dat ik dit hapje ook wat stug in de mond vond liggen? gewenning? had wel al veel kookvocht toegevoegd om het gladder te maken. dank je wel voor je tips! groetjes!

  • Niels zegt:

   Kokos is nogal vezelig, dus dit hapje is inderdaad wat stug. Maar dat is juist prima: ze moet er toch een keer aan wennen dat er ook eten is dat niet zo glad is, en dat dat ook heel lekker kan zijn!

 5. krista zegt:

  hoi,

  het klinkt lekker, maar eet mijn kleine hier ook nog rijst of pasta bij? of is dit gerecht voldoende?

 6. vera zegt:

  Hoi Krista,

  Daar was ik ook benieuwd naar! Heb jij dat inmiddels uitgeprobeerd? Mijn dochter is nu 11 maanden dus ik twijfel ook of dit voldoende is voor de avondmaaltijd of dat er nog iets van kip en pasta bij moet. Bedankt alvast!

  • Niels zegt:

   Kikkererwten en eigenlijk alle peulvruchten zijn lekker voedzaam en zitten vol gezonde voedingsstoffen, dus er hoeft nikt bij. Mag wel, maar hoeft niet!

 7. laura zegt:

  Heerlijk recept! Ook lekker met walnoten erbij. Dank je wel.

 8. Femke zegt:

  Klinkt Lekker!
  Ga ik binnenkort proberen!
  Maar moet je de kikkererwten niet opwarmen?
  Groetjes!

 9. Nicole zegt:

  Dit is echt heel erg lekker!

 10. Manuela zegt:

  Ik ben niet zo’n goede kok, maar wil wel graag gezond koen. Is het mogelijk om hoeveelheden aan de recepten toe te voegen, zodat de verhoudingen kloppen?

 11. Daphne zegt:

  Met een scheutje citroensap wordt dit gerechtje inderdaad nog lekkerder. Groot succes bij onze kleine N van 10 maanden!