Wentelteefjes

Wentelteefje

Wentelteefje

Oud brood hoef je niet weg te gooien, je kunt er heerlijke dingen van maken. Wentelteefjes bijvoorbeeld. Lekker ouderwets recept met een wat opmerkelijke naam (heeft niks met hondjes te maken, een teefje is volgens de boeken een oud woord voor ‘baksel’). In Frankrijk noemen ze het pain perdu, en ook dat is een opmerkelijke naam (verloren brood), want het brood gaat juist niet verloren. Gewonnen brood is beter.

Maar het maakt niet veel uit hoe het heet, het is een heerlijke oude boterham met suiker en kaneel uit de koekenpan. Die boterham mag trouwens gerust volkoren zijn, en met korst. Onzin dat kinderen geen brood met korst zouden lusten!

Recept: Wentelteefjes

vegetarisch babyhapje vanaf 7 maanden

 • een paar sneden oud brood (met vers brood kan het ook)
 • een ei
 • een scheutje melk
 • een snuf kaneel
 • een piepklein beetje suiker
 • boter om in te bakken
Wentelteefje in de pan

Wentelteefje in de pan

Kluts het ei met wat melk en suiker in een diep bord. Verwarm een koekenpan goed voor, en smelt er wat boter in. Laat een boterham in het diepe bord weken in het eiermengsel, aan beide kanten. Leg de doordrenkte boterham in de koekenpan en laat hem zachtjes een paar minuten bakken tot hij bruin kleurt. Haal uit de pan en bestrooi met kaneel. Even af laten koelen, en eten maar!

Pas op dat je de wentelteefjes lang genoeg bakt: ze moeten niet meer vochtig zijn in het midden. Baby’s kun je namelijk beter geen rauw ei geven. En ook niet teveel suiker natuurlijk. Er zit een beetje suiker in dit recept zodat de wentelteefjes mooi caramelliseren in de koekenpan, maar echt zoet hoeft het niet te zijn, N vindt het zo ook heerlijk!

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden. Ingrediënten: , , , , , . |

5 reacties op Wentelteefjes

 1. Jacqueline Dijkman zegt:

  Hoi!
  Mijn dochter Fleur (8 maandjes jong) vond het erg lekker! Ik zelf vond het ook heerlijk! Heb wel een beetje meer suiker voor mezelf gedaan…
  Kben een enorme fan van je site, heb al een aantal gerechtjes geprobeerd. Erg mooie site ook, makkelijk te overzien en duidelijk! Ga zo door!
  Groetjes Jacqueline.

 2. Yvonne zegt:

  Voortreffelijk!!! We hebben heerlijk gesmuld :)

 3. Noeska zegt:

  Je kunt i.p.v. suiker ook stevia gebruiken.
  Dat is een natuurlijke suiker, gemaakt van een plantje.
  Tegenwoordig mag dit eindelijk verkocht worden in Nederland
  voor inwendig gebruik. Voorheen alleen voor uitwendig gebruik en
  onder de toonbank :)

 4. Marlous zegt:

  Wat een jeugdsentiment. Sinds ik het huis uit ben geen wentelteefjes meer gegeten. Gisteren toch eens klaar gemaakt voor onze dochter van 7 maanden. Wat vond ze het lekker (en papa en mama ook).

  Mijn complimenten voor deze website. Ik zal hier regelmatig komen snuffelen.

  Groetjes Marlous