Romanesco met aardappeltjes en ei

Romanesco met aardappeltjes

Romanesco met aardappeltjes

Een van de mooiste groenten vind ik romanesco. Een soort wiskundige groene bloemkool, al doet die beschrijving geen recht aan de schoonheid ervan. Hij lijkt wel geschapen door een nerd: de romanesco is een levende fractal (een zich eindeloos herhalende meetkundige figuur), alsof je door een caleidoscoop naar een stronkje broccoli kijkt. Prachtig. Maar vooral ook: lekker! Hij smaakt een beetje naar bloemkool, maar wat groener (is ‘groen’ een smaak? Mja, volgens mij wel :-) ). Ik kook hem met aardappeltjes en een eitje. En een beetje knoflook voor wat extra pit.

Recept: Romanesco met aardappeltjes en ei

vegetarisch babyhapje vanaf 7 maanden

  • een halve romanesco (andere helft lekker zelf opeten)
  • een paar aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • een beetje boter
  • twee eitjes
Romanesco met aardappeltjes en ei

Stamppotje van romanesco met aardappeltjes en ei

Schil de aardappels, haal de velletjes van de knoflook (maar laat de tenen heel), snij de romanesco in stukken en was die goed, kook alles in één pan in 15 minuten gaar.

Omdat N toe is aan wat grover eten, stamp ik alles door elkaar met een stamppotstamper. Dan blijven er wat klontjes in, zodat ze kan leren kauwen. Zorg wel dat de knoflooktenen goed fijngestampt worden. Voeg een beetje boter toe en een beetje van het kookvocht om het wat smeuïger te maken.

Kook de eitjes hard (baby’s kun je beter geen zachtgekookte eitjes geven), prak ze en strooi de eiprakseltjes over het stamppotje. Dit is genoeg voor meerdere maaltijden en leent zich prima om in te vriezen.

N vond het heerlijk, en de volwassenen konden het ook waarderen. Goed recept dus!

Meer stamppotjes

Geplaatst onder recepten, stamppotje, vanaf 7 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , , , . |

Comments are closed.