Afgelopen zaterdag kochten we op de markt ongelooflijk lekkere kersen uit Frankrijk, bij de vriendelijke boeren van de Landwinkel. Superzoet, bijna zwart, heerlijk. N vindt ze ook erg lekker, dus nu zit alles onder de dieppaarse vlekken :-)
Er zijn nog wat abrikozen over van de taart, net zo zoet en net zo rijp. Die gaan samen met de kersen een heerlijk fruithapje vormen. Kersen en abrikozen komen immers van dezelfde familie: die van de prunus. Net als de amandel en de pruim. Een behoorlijk goede familie, lijkt me zo! Even de pitten eruit halen, beetje yoghurt erbij en klaar: het is zo eenvoudig om iets lekkers te maken voor je schatje!
Recept: Kersensmoothie met abrikoos en yoghurt
vegetarisch babyhapje vanaf 6 maanden
- 10 rijpe kersen
- 2 rijpe abrikoosjes
- een scheutje magere yoghurt
Ontpit de kersen, ontpit de abrikozen, doe ze samen met de yoghurt in het hakmolentje. Hop op turbo-snelheid en klaar is je smoothie.
klinkt goed, die ga ik proberen!
alleen al om de kleur de moeite waard! :-)