Snijbonen met paprika en tonijn

Snijbonen met paprika en tonijn

Snijbonen met paprika en tonijn

We proberen weer eens een visgerechtje. Tonijn ditmaal. Of eigenlijk bonito. Want de tonijn die je in een blikje koopt is niet de tonijn waar je zo’n heerlijke sushi van kunt maken, maar een andere vis uit de grote familie van makreel-achtigen. En hoewel het met de tonijnstand niet zo best gesteld is, zijn er adembenemende hoeveelheden bonito in de wereldzeeën. Mijn blikje heeft daarom het logo van duurzame visserij. Ik maak er een lekker hapje van met frisgroene snijbonen, rode paprika en bosuitjes. En vers citroensap, om de vis een oppepper te geven.

Recept: Snijbonen met paprika en tonijn

babyhapje met vis vanaf 7 maanden

 • een hand snijbonen
 • twee bosuitjes
 • een halve rode paprika
 • een half blikje tonijn
 • een halve citroen
 • een scheutje olie

Dat zijn wel veel halven, bij de ingrediënten. Je kunt het jezelf natuurlijk ook gemakkelijk maken en van alles het dubbele nemen, dan heb je een mooi voorraadje voor in de vriezer.

Snijbonen

Snijbonen

Was de snijbonen en snijd ze in zeer kleine stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de stukjes snijboon hierin tot ze zacht zijn. Dat duurt ongeveer een kwartiertje, giet ze daarna af. Was ondertussen de paprika en bosuitjes, en snipper ook die zeer fijn. Fruit ze in een koekenpan met wat olie op een zacht vuurtje, tot ook die stukjes lekker zacht zijn.

Doe driekwart van de bonen samen met de tonijn en het sap van de citroen in het hakmolentje en draai er een mooie puree van. Voeg daaraan de rest van de bonen toe, en de stukjes ui en paprika.

Bij de tonijn in het blikje zit wat zout en samen met het citroensap zorgt dat ervoor dat dit bepaald geen flauw babygerechtje is. Smaakt erg lekker, zelfs!

Lekker, meer vis!

Geplaatst onder recepten, vanaf 7 maanden, vis. Ingrediënten: , , , , . |

6 reacties op Snijbonen met paprika en tonijn

 1. Aafje zegt:

  Ik heb je recept geprobeerd en het was erg lekker! Voor kinderen maar ook voor volwassenen. De volgende keer maak ik het nog eens, maar wat minder fijngemalen en dan lust de rest van de familie het ook. Bedankt!

 2. Niels zegt:

  Ha wat leuk! Ik proef alles wat ik voor N maak, en tot nu toe vind ik dat alle smaken best geschikt zijn voor volwassenen. Misschien alleen wat zout en peper toevoegen. Eet smakelijk!

 3. s zegt:

  Heb dit hapje gemaakt, maar heb er ook nog stukjes tomaat doorheen gedaan. Dochterlief heeft er van gesmuld!

 4. Karlien Offerein-Hulshoff zegt:

  Beste Niels,

  Via Ouders van Nu ben ik op je site terecht gekomen. Wij maken de maaltijden voor onze dochter (bijna 10 maanden) ook zelf. Afgelopen weekend hebben we het gerecht met tonijn gemaakt. Onze dochter heeft gesmuld en wij vonden het ook heerlijk. Bedankt!

  Karlien

 5. Celine zegt:

  lekker! Heb het voor ons en voor mijn zoontje van 12 maanden gemaakt en door vlinderpasta gemengd. Hij bleef maar eten! Liet zelfs z’n toetje ervoor staan en wilde meer…

  Klopt het dat jij nooit tijdsindicaties bij je gerechten geeft? Heb je daar een reden voor?