Heerlijke avocado

Avocado-yoghurtsmoothie

Avocado-yoghurtsmoothie

Een goede, rijpe avocado is misschien wel het babyhapje bij uitstek. Rijk aan voedingsstoffen (goede vetten, ijzer, proteïne, vitamines), zacht van structuur, licht hartig van smaak, heerlijk! Het is niet altijd gemakkelijk om goed rijpe avocado’s te vinden, maar een avocado die nog niet helemaal rijp is heb je zo in topconditie door hem een nachtje in een papieren zak te stoppen met een rijpe banaan. Die banaan verspreidt namelijk ethyleen, een gas dat de rijping versnelt.

Avocado is op allerlei manieren in een lekker babyhapje om te toveren, vandaag een smoothie met yoghurt:

Recept: Avocado-yoghurtsmoothie

vegetarisch babyhapje vanaf 6 maanden

 • een rijpe avocado
 • een scheutje magere yoghurt
 • een piepklein beetje zout

Snijd de avocado in tweeën, schep het vruchtvlees eruit met een lepel, en draai het met yoghurt en zout in het hakmolentje tot een gladde smoothie. N is er gek op, gaat erin als koek!

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 6 maanden. Ingrediënten: , . |

14 reacties op Heerlijke avocado

 1. D.M. zegt:

  Is dit nu een fruithap, een groentehap of een toetje? x

 2. Heske zegt:

  Het was te laat (lees: mijn dochter te hongerig) om na het uitje nog te koken, dus vanavond wat gemaakt van wat ik in huis had: avocado, griekse yoghurt, olijfolie, verse citroensap, dille, verse bieslook en bambixpapgranen. Onze 7 maanden oude dochter heeft ervan gesmuld! Nu zie ik dit gerecht van jou, misschien is dit nog een leuke makkelijke tip voor andere ouders. Zo klaar en redelijk voedzaam!

 3. Gerlinde zegt:

  Al eerder ben ik avocado tegengekomen als goede babygroente. Ik ken het zelf helemaal niet. Heb je ook een ‘recept’ voor een avocadohapje zonder yoghurt? Mijn dochtertje is nog geen zes maanden dus ik wil haar nog geen zuivel geven.
  Is avocado eventueel te combineren met andere groeten of fruit?

  • Niels zegt:

   Avocado heeft eigenlijk helemaal niks nodig. Gewoon prakken / pureren en klaar! Zeker voor een kindje dat net begint met eten is dat prima. Later is het lekker om iets zuurs toe te voegen. Yoghurt kan dus, maar een beetje citroensap is ook erg lekker.

 4. Yvonne zegt:

  Als je zelden avocado eet, dan is het vrij lastig om (voor het opensnijden) te herkennen wanneer de vrucht echt rijp is. Mij is het al eens overkomen dat ik bij de eerste snede dacht ‘te vroeg!’. Heb je daar tips voor, Niels?

 5. Rianne zegt:

  Hoi Niels,

  ik heb mijn zoontje dit gisteren als avondeten gegeven en hij vond het heerlijk!!! Een toetje erna (wel iets minder omdat er al yoghurt doorzat) en hij was helemaal tevreden!! Vanavond krijgt hij hetzelfde alleen dan met rijst erdoor, dat had ik over van ons eten. Ben benieuwd hoe dat smaakt.

  Groetjes Rianne

 6. Suus zegt:

  Je weet dat de avocado rijp is dat je het gedeelte waar de steel kunt indrukken en dit zachtjes terugveert.

 7. Jessie zegt:

  Hoe doe je het eigenlijk als je met zoiets als avocado gaat beginnen?
  Ze mogen toch steeds maar een paar hapjes per keer om te wennen?
  Ik doe nu steeds groenten die wij ook eten. Avocado gebruiken wij zelf alleen voor guacemole. Maar een avocado kun je niet goed bewaren. Als hij maar een paar hapjes mag (hij eet eerder dan wij), wat doe je dan met de rest?
  Kun je zoiets ook invriezen?

 8. Marjolein zegt:

  Hhahah ik eet dit nu en ik ben 16. Ik probeer gezond te eten en t is lekker :)

 9. Sanne zegt:

  Mijn dochter is dol op avocado. Ook handig als je onderweg wat wil geven en geen potje wilt geven. Ik pureer ‘m dan in de schil.

 10. Ilse zegt:

  Ik ga deze vanavond ook eens proberen. Mijn dochter vond geprakte avocado heerlijk. Nu met yoghurt erbij ben ik benieuwd… Hier trok ze nl een heel vies gezicht bij en wilde ze daarna niet meer. Kijken of de combi wel lukt. Hoe zit het precies met zout? Mogen die kleintjes dat al wel? Ze is nu net 7 maanden