Watermeloen-aardbei-smoothie

Smoothie van watermeloen en aardbeien

Smoothie van watermeloen en aardbeien

Het was 28 graden in huis toen we terugkwamen van de crèche. Veel te warm voor warm eten, vond ik. Ze heeft met dit weer meer behoefte aan vocht dan aan koolhydraten.

In de ijskast ligt een groot stuk watermeloen, we hebben volop aardbeien in huis, en er is nog wat rijst over van het visfeest van gisteren. Maar weer een smoothie dus!

Recept:

 • een stukje watermeloen
 • 10 aardbeien
 • een schep gekookte rijst
 • wat water

Simpeler kan haast niet: was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Haal de pitten uit de watermeloen en snij de schil eraf. Doe het fruit met de gekookte rijst in de blender, en blend. Voeg water toe als het te dik is, het moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben.

Het ging erin als koek, daarna viel ze meteen uitgeput in slaap. Het is nog steeds 28 graden. Pff!

Pas wel op: sommige kinderen reageren allergisch op aardbeien: wees daarom de eerste keer voorzichtig, geef een klein beetje en kijk goed wat er gebeurt. (Maar dat geldt eigenlijk voor alles :-) )

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 6 maanden. Ingrediënten: , , . |

4 reacties op Watermeloen-aardbei-smoothie

 1. Katrijn zegt:

  Hallo,
  Mijn dochter is ondertussen 15 maand. Zij heeft vanaf het begin met brokken gegeten; dus broccoliroosjes, aardappelstukjes, alles in stukjes op haar bord dus. Zo eet ze de groenten echt wel puur, leert ze de smaken goed kennen en neemt ze de favorieten eerst uit haar bord. Zelfs zonder tanden gaat dit supergoed hoor. Superleuk ook voor haar motoriek, in het begin alles met de handen, nu gebruikt ze soms ook een lepel of vork.
  De smoothies zijn wel leuk gevonden, ik zou er nooit aan denken om er rijst of zo in te doen.
  Heb je ook al pastinaak geprobeerd? Lijkt op wortel ook qua smaak en toch weer net anders. Groetjes

  • Niels zegt:

   Goed idee, om haar zelf te laten kiezen. N krijgt steeds meer structuur te eten en ik zie aan haar dat ze het leuk vindt om hele stukjes in haar mond te hebben. Een hele framboos bijvoorbeeld.

   En ze heeft inmiddels drie tanden, dus ze mag wel eens gaan kauwen. Vanaf nu grovere maaltijden dus.

   Rijst in de smoothie is een goed idee als je de smoothie als avondmaaltijd geeft: ze heeft dan behoefte aan koolhydraten, en die zitten volop in rijst.

   Pastinaak heeft ze nog niet gegeten. Er is zoveel lekkers op de markt te vinden nu dat ik nog lang niet alle groenten heb laten proeven. Maar dat komt ongetwijfeld nog!

 2. D.M. zegt:

  Als ik het goed heb, kan je een warme maaltijd met dit receptje vervangen in de warmere dagen? Mijn ventje heeft met het warme weer van een tijdje terug, niet zo’n trek in een warme maaltijd.. ik maak me dan al snel zorgen en zo krijgt hij toch nog iets binnen!

  Ik vind deze site helemaal ge-wel-dig! Ik maak alle hapjes zelf, maar mijn recept ideetjes waren al snel op en wist op een gegeven moment niet meer wat ik moest maken totdat ik op deze site kwam! Ik heb er helemaal weer zin in, om te kokkerellen voor mn ventje en het mooiste ervan is.. dat je je kindje zo ziet smullen van JOU eigen gemaakte prutje en dat maakt mijn dag helemaal weer goed! Ik heb al heel wat receptjes overgeschreven, komen er in de toekomst meer?

  • Niels zegt:

   Hoi D.M.,
   Dank voor je bericht, leuk om te horen dat jij er ook zo van geniet om te zien dat er gesmuld wordt van je zelfgemaakte hapjes!
   Deze smoothie kun je prima gebruiken als vervanger van een warme maaltijd. De rijst die erin zit zorgt ervoor dat je zoontje voldoende vol zit. Je zou er ook nog wat banaan bij kunnen doen, dat vult nog meer.