Koolrabi

Onterecht onbekend: lekkere koolrabi

Het is heerlijk dat N precies in de zomer leert eten. Er zijn volop de heerlijkste groenten en vruchten te vinden, wat je van de winter niet kunt zeggen. Op naar de volgende zomergroente: de koolrabi! Moeder en lief wisten niet wat een koolrabi was toen ik erover vertelde (gelukkig riepen ze “Oja!” toen ik er een liet zien).

Koolrabi is een echte voorjaars- en zomergroente. Een mooi lichtgroen knolletje dat – in tegenstelling tot de meeste andere knollen en bollen – bovengronds groeit. Er groeien bladeren direct uit de knol (en is dus eigenlijk gewoon een heel dikke stengel). De bladeren schijn je ook te kunnen eten, maar die zaten er bij mijn groenteboer niet meer aan. Koolrabi smaakt fris, groenig, en licht. Erg geschikt voor het bloedwarme weer van deze week.

Ik hou nog even het bekende recept van mijn babyhapjes aan: dus met aardappel en een likje roux.

Stamppotje van koolrabi en aardappel

Recept: Stamppotje van koolrabi en aardappel

 • een koolrabi
 • een paar aardappels
 • een eetlepel roux

Schil de aardappels en zet ze op het vuur met wat water. Schil de koolrabi met een mesje (met een dunschiller is niet handig), snijd in blokjes en voeg bij de aardappels wanneer die 5 minuten gekookt hebben. Laat nog 8 minuten koken tot alles zacht en gaar is, laat een beetje afkoelen en draai door het hakmolentje met een schep roux. Klaar.

Voor N weer een nieuwe smaak (voor velen denk ik, want ik hoor nooit iemand over koolrabi) en ze vond het – natuurlijk – heerlijk.

Meer stamppotjes

Geplaatst onder recepten, stamppotje, vanaf 6 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , . |

5 reacties op Koolrabi

 1. Valerie zegt:

  Ik zag ze liggen bij de supermarkt en dacht ‘hey, ik heb daar een recept van gezien’, wist niet meer het hoe en wat en heb het ding in mijn mandje gelegd. Bij de kassa werd ik vragend aangekeken maar wist ik me opeens de naam niet meer te herinneren. Beiden de lijst langs totdat ik de naam koolrabi herkende. Nu lees ik dat ik de groente eigenlijk in het verkeerde seizoen heb gekocht. Ik ga er toch proberen een lekker winters hapje voor J van te maken, en zelf natuurlijk ook proeven :-)…ben benieuwd.

  • Valerie zegt:

   Het heeft iets weg van radijs, maar dan zonder de bitterheid. In tegenstelling tot de paprika en tomaat die na 5 happen alleen maar een stevig dichte mond ontmoette, ging de koolrabi erin als koek! Voor herhaling vatbaar dus!

 2. Ine zegt:

  Mijn moeder gaf ons altijd koolrabi rauw, als blokjes door de sla of als stengels om op te knagen. Erg lekker!

 3. francisca zegt:

  Hallo,
  Bedankt voor je mooie site.
  Is dit gerecht ook geschikt om in te vriezen? Omdat het een nitraatrijke groente betreft.
  Vriendelijke groet,
  Francisca