Abrikozen – aardbeiencompote

Heerlijk geurende compote

Bij de Marokkaanse groenteman lagen heerlijke abrikozen. Zoet en sappig, maar met een stug vel. In plaats van ze te schillen ga ik ze tot compote koken, met wat aardbeien voor de heerlijke geur.

Recept: Compote

 • een kilo rijpe abrikozen
 • een bakje aardbeien
 • een beetje water

Was de abrikozen en aardbeien goed en snijd eventuele lelijke plekjes weg. Snijd de abrikozen in tweeën, en haal de pit eruit. Zet de abrikozenhelften op het vuur in een pan met een laagje water. Laat 10 minuten koken.

Abrikozen en aardbeien in de blender

Haal de kroontjes van de aardbeien en voeg ze toe. Laat nog 2 minuten koken, laat afkoelen en gooi alles in de blender. Deze compote kan goed worden ingevroren, voor als je een keer geen vers fruit in huis hebt. Trouwens niet alleen geschikt als babyhapje: je kunt deze compote (of coulis) ook prima gebruiken in toetjes voor volwassenen!

Pas wel op: sommige kinderen reageren allergisch op aardbeien: wees daarom de eerste keer voorzichtig, geef een klein beetje en kijk goed wat er gebeurt. (Maar dat geldt eigenlijk voor alles :-))

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 6 maanden. Ingrediënten: , . |

3 reacties op Abrikozen – aardbeiencompote

 1. Yvonne zegt:

  De meeste kinderen die allergisch zijn voor aardbeien, zijn in feite allergisch voor de haartjes op de aardbeien. Je hebt bijna een vergrootglas nodig om ze te zien, maar ze zitten er echt. En ze zitten niet erg vast: als je aardbeien goed onder de hete kraan afspoelt, ben je ze kwijt. Dat gaat het handigst door ze in een vergiet of zeef onder de hete kraan goed om te schudden en daarna veel koud water erover, zodat je niet met gare jam eindigt.

  • Niels zegt:

   Hee goede tip! Dank je wel, ga ik de volgende keer proberen. Dat gaat nog wel even duren, het aardbeienseizoen laat nog even op zich wachten :)

 2. Ayla zegt:

  Wauw, wat een geweldige site! Na lang zoeken EINDELIJK een site gevonden met leuke en smakelijke recepten! Ik ben ook echt allergisch voor alles wat kant en klaar heet :-) Ik heb weer inspiratie gekregen, bedankt!