Banaan-sinaasappelsmoothie

Smoothie!

N krijgt elke ochtend een fruithapje, meestal een geprakte banaan met wat aardbeien of frambozen erdoor. Maar vandaag is het bloedheet: N kan wel wat extra vocht gebruiken. Dus maak ik een iets vloeibaarder fruithapje: een smoothie!

  • 100 ml opvolgmelk of moedermelk
  • een banaan
  • het sap van een sinaasappel
  • gaar rijstemeel

Er is iets vreemds met rijstemeel: je kunt het in rauwe en gare vorm kopen. Rauw rijstemeel is gewoon gemalen rijst, het ziet eruit als meel: fijn wit poeder. Het is te koop bij de natuurwinkel of bijvoorbeeld bij de toko. En dan heb je gaar rijstemeel. Dat is gemaakt van gemalen gekookte rijst, het ziet er wat vlokkerig uit. Het staat bij de babypap in de supermarkt en je kunt het zo door melk of een andere vloeistof mengen: klaar zonder te verwarmen. Wat er vreemd aan is: op de verpakking staat niet welk soort rijstemeel erin zit. Kennelijk moet je dat maar gokken.

Binnen twee minuten op

Gewoon rijstemeel gebruik ik om roux mee te maken. Voor dit recept gebruik ik gaar rijstemeel, want we gaan dit fruit niet koken.

Doe de melk, het sinaasappelsap en de banaan in de blender en blend. Voeg een paar eetlepels gaar rijstemeel toe om de smoothie wat dikker (en voedzamer) te maken.

Geplaatst onder fruit, recepten, vanaf 6 maanden. Ingrediënten: , , . |

Comments are closed.