Nieuwe smaken: paprika en tomaat

Prachtige kleur!

Het is handig om de babyhapjes in ijsblokzakjes in te vriezen (al is het een beetje een geklieder om het eten in de zakjes te krijgen) omdat je zo precies de hoeveelheid kunt ontdooien die je nodig hebt. In het begin at N nog niet zo veel, maar inmiddels eet ze graag een heel bord leeg. Daarom ben ik naar de Blokker gegaan om diepvriesbakjes te kopen. Mooie kleine bakjes van 200cc, precies genoeg voor een maaltijd.

En er mag trouwens wel wat meer pit in die maaltijden, want alleen bloemkool en courgette wordt na een tijdje een beetje flauw. Het is een mooie dag voor iets roods, dus hebben we paprika’s en tomaatjes gekocht.

Recept: Paprika, tomaat en bataat

 • twee rode puntpaprika’s
 • een baktje kleine tomaatjes
 • een zoete aardappel

Ze lijken wat op pepers, deze paprika’s, maar ze zijn zacht en zoet van smaak. De tomaatjes zijn heerlijk rijp. En om het zoete van dit gerechtje nog eens extra te benadrukken doe ik er ook een zoete aardappel doorheen.

Schil de aardappel, snijd in blokjes en was de tomaatjes en de paprika. Zet de zoete aardappel op het vuur in een pan met een laagje water, kook 8 minuten.

Voeg de paprika toe, kook nog 3 minuten en voeg daarna ook de tomaatjes toe. Kook nog 3 minuten door en laat afkoelen.

Draai alles tot een mooi papje in het molentje, verdeel in porties en vries in. Vergeet de etiketten niet!

Meer stamppotjes

Geplaatst onder recepten, stamppotje, vanaf 6 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , . |

28 reacties op Nieuwe smaken: paprika en tomaat

 1. Sandra zegt:

  dank voor deze site – onze baby is nu zes maanden en is niet aan de potjes te krijgen. dus zocht ik naar recepten en ik kan niet wachten om er een paar uit te proberen – het ziet er allemaal heerlijk uit

  • Niels zegt:

   Dank voor je bericht! Ik ben benieuwd of hij / zij mijn recepten wel lust. Bij ons was de kunst om zo glad en fijngemalen mogelijk te beginnen met iets zoete smaken. Zoete aardappel was een absolute hit. Na een tijdje kun je wat meer structuur geven, door het eten niet meer zo heel fijn te maken.

   Ik hoor graag van je hoe het gaat!

   • Daphne zegt:

    Je recepten zien er heerlijk uit! Mijn dochtertje is nu 7 maanden en heeft tot op heden steeds maar één soort groente per keer gekregen, zonder andere toevoegingen. Ik koop zoveel mogelijk biologische groenten en fruit voor haar, stoom alles en maak het wat smeuiger met het ‘stoomvocht’. Ze is een enorm enthousiaste eter, alles gaat erin als koek! Tijd dus om nieuwe dingen te proberen. Volgens mij is ze daar wel aan toe en ik ook!
    Vandaag meteen op het biologische marktje in Den Bosch de ingrediënten voor dit gerecht en een paar andere gerechten gekocht. Dit weekend ga ik er meteen mee aan de slag!

    • Niels zegt:

     Hoi Daphne,
     Wat leuk, ik ben heel benieuwd wat ze ervan vindt. Paprika is best een sterke smaak, spannend dus! Veel plezier met koken & eten, laat je horen hoe het gegaan is?

     • Daphne zegt:

      Hallo Niels,

      Op de markt waren de zoete puntpaprika’s al op, maar ook met gewone rode paprika vond het kleine
      ding het erg lekker! Ze heeft alles opgegeten! Alleen als ze een stukje stugger vel tegenkwam keek ze een beetje moeilijk. Zelf vond ik het ook heel smakelijk. Dit gerecht zou ook prima smaken als saus bij pasta of bij een schnitzel o.i.d. :-)
      Bedankt!

 2. Niels zegt:

  Ha dat vind ik leuk om te horen, het idee van al mijn gerechtjes is dat ik het zelf ook lekker moet vinden. Vaak hebben ze wat zout en peper nodig, en moeten ze wat minder fijn gehakt worden, maar verder zijn ze allemaal heel geschikt voor volwassenen. :-)

 3. marieke zegt:

  Hallo,

  Wat word er bedoelt met een molentje?

  En wat een goed site goed, echt leuke en lekker recepten hoor!!
  Onze kleine meid smult ervan.

  Gr, Marieke

  • Niels zegt:

   Hoi Marieke,
   Met molentje bedoel ik m’n keukenmachine. Niet erg duidelijk inderdaad! Ik heb een Braun M 1050 gekocht toen ik begon met babyhapjes maken. Dat is een set met een mixer, staafmixer en hakmolentje. Erg handig (al worden de mesjes van het hakmolentje erg snel bot. Doe daar eens wat aan, Braun!)
   Het hakmolentje is niet erg groot, maar prima te gebruiken voor babyhapjes.
   Leuk dat je dochter het zo lekker vindt!

 4. Maartje zegt:

  Dag Niels,
  Geweldige website! Een fijne manier om een beetje te variëren in de hapjes en voorzichtig nieuwe smaken uit te proberen (anders dan de Hollandse pot).
  Wel een vraag: waar koop jij bataat/ zoete aardappel? De Appie bij ons heeft het niet. Of ga je daarvoor naar een speciale supermarkt/ groenteboer?
  Bedankt vast!
  Maartje

  • Niels zegt:

   Hoi Maartje,
   Ik woon vlak bij de Dappermarkt in Amsterdam, daar is bataat op elke straathoek te koop bij allerlei exotische winkels. Maar de Natuurwinkel heeft het ook altijd. En je kunt natuurlijk altijd vragen of de groenteboer het voor je meeneemt van de groothandel.

 5. Renate zegt:

  Hoi Niels,
  Een vriendin vertelde me over je site, omdat haar dochter het allemaal heerlijk vindt.
  Gisteravond heb ik dit recept voor Pepijn (bijna 7 maanden) uitgeprobeerd en hij werd helemaal enthousiast! Dus ik ga direct allerlei andere recepten van je site uitproberen!
  Erg leuk. Dank je wel!

  Groetjes,
  Renate

 6. Jeannette zegt:

  Hallo Niels,
  Sinds kort zijn we begonnen met groente voor onze zoon (6 maanden). Fruit gaat er makkelijk in maar groente was hij niet zo happig op. Tot hij tomaat met rode paprika kreeg, geinspireerd door dit recept. Hij vind het heerlijk. Morgen maar weer wat anders proberen van je site.
  Bedankt!
  Jeannette

  • Niels zegt:

   Hoi Jeannette,
   Leuk! Tomaten en paprika’s zijn natuurlijk eigenlijk vruchten en geen groenten, daarom zij ze heel geschikt om mee te beginnen. Ze zijn lekker zoet (als je goed rijpe tomaten en paprika’s hebt) en baby’s zijn nou eenmaal zo geprogrammeerd dat ze dat het lekkerst vinden. Bietjes, pompoen, schorseneren, aardperen en doperwtjes zijn ook relatief zoet, dus die kun je ook proberen. Ik denk dat hij die ook wel zal waarderen!
   Niels

 7. Joanna zegt:

  Hallo Niels,

  Ik heb je website gezien en ga meteen volgende week aan de slag met je recepten!
  Ik heb een vraag. Ik heb erg veel moeite met het klein krijgen van alle hapjes die ik maak voor mijn dochter van 7 maanden. Jij zegt dat je als keukenmachine de Braun M 1050 hebt. Maakt deze van al je gerechten als het ware ‘saus’ om aan de baby te kunnen geven? Ook rijst enzo? En die mesjes die bot worden, hoe lang duurt dat? Ik merk nu dat ik al gauw potjes geef omdat ik dingen als rijst,pasta enzo niet klein genoeg krijg. Zonde!

  Bedankt voor je recepten,benieuwd wat dochterlief er van gaat vinden!

  Groetjes, Joanna

  • Niels zegt:

   Hoi Joanna,
   Met mijn mixer/keukenmachine gaat het prima, je kunt inderdaad bijna saus maken van de gerechten als je dat wilt. Ook rijst en pasta zijn goed fijn te maken, als ze maar eerst gaar gekookt zijn natuurlijk. Maar gare rijst en pasta hoeven niet helemaal glad gemalen te worden, er mogen gerust een beetje stukjes in zitten. Zelfs als je dochter nog geen tandjes heeft is het prima om voor een beetje structuur in het eten te zorgen, dat houdt het spannend! Je zult zien dat ze vanzelf kauwbewegingen gaat maken.
   De mesjes worden trouwens wel erg snel bot helaas. Het zou fijn zijn als Braun ze van iets betere kwaliteit staal zou maken. Maar heel erg is het niet, je kunt ze prima (laten) slijpen.
   Veel plezier met koken, ik hoop dat je dochter ervan zal smullen!

 8. Karen zegt:

  Wat een idee is als staafmixer: Bamix.
  Zijn wat duurder, maar ik ben er echt mee opgegroeid omdat zowel mn oma als moeder nooit iets anders gebruikten en die nooit kapot gingen.
  Inmiddels al 15 jaar mn eigen, en nog nooit gezeur gehad. Ook geen botte mesjes ;)
  Dan is het de extra investering wel weer waard!

  Voorlopig gaan alle recepten van de site onder de bamix door en bevallen ze zowel mij als mn zoon prima! Zitten heerlijke dingen tussen :)

 9. Sjoukje zegt:

  Super fijn dat je deze recepten online hebt gezet. Niet alleen onze dochter Kira geniet ervan, maar wij ook. Bovenstaand gerecht was een groot succes. En dankzij een Turkse supermarkt bij ons in de buurt kunnen we de meeste ingrediënten vers kopen. Ik heb de site getipt bij vrienden en van hen ook al enthousiaste reacties ontvangen.

  • Niels zegt:

   Leuk! Een Turkse supermarkt in de buurt is heel fijn, daar liggen vaak heerlijke groenten waar ze bij de Albert Heijn nog nooit van gehoord hebben! Veel plezier met koken!

 10. marloes zegt:

  Dag Niels, superleuke website heb je! Fijn om af en toe inspiratie op te doen of recepten af te halen. Vandaag stond de paprika/aardappel stampot op het menu. Een schot in de roos. Onze dochter Ronja van 7 maanden heeft ervan genoten. Ga zo door :-) Ik kom zeker nog vaak even spieken!

 11. Anouk zegt:

  Hoi Niels, ik wil dit recept deze week voor mijn zoon klaarmaken. Maar ik heb nog een vraag: ontpit en ontvel jij de tomaten of gooi je ze zo in de keukenmachine? Ik heb zelf een goede staafmixer waar ik alle hapjes mee klaarmaak. Kan ik die gewoon gebruiken voor dit recept? Alvast bedankt voor je reactie.

  • Niels zegt:

   Hoi Anouk,
   Ik gebruik de tomaatjes zo, ontpitten en ontvellen is niet nodig (wassen natuurlijk wel). Ik kook de tomaatjes wel eerst mee, voordat ik alles samen in de keukenmachine gooi. Staafmixer gaat ook perfect.
   Veel plezier met koken & eten!
   Niels

 12. Marloes zegt:

  Dag Niels,
  Bedankt voor het delen van je recepten. Feline (6,5 mnd) heeft vandaag heerlijk gegeten van de paprika en tomaat. Geweldig om haar zo te zien smullen! Als een klein vogeltje zit ze met haar mondje open.. Ook courgette en ei was geweldig. Op naar de volgende recepten. Bedankt..!

 13. Niels zegt:

  Leuk! Geniet ervan!

 14. Loes zegt:

  Hallo Niels,

  Ik wil je even bedanken voor je geweldige site!
  Ons meisje (10mnd) is een moeilijke eter, maar van de week begonnen met jouw recepten en de pasta was na 2 dagen proeven een groot succes! Vandaag deze proberen. Ben erg benieuwd!!!

 15. Sandra zegt:

  Dag Niels,

  Ik weet niet meer of je dit leest, maar vandaag heeft onze knul van 6 maanden en 2 weken heerlijk gesmuld van de tomaat en paprika. Ik had er een gewone aardappel bij gedaan en dat kon prima, ook de tomaten waren de gewone. Ik had uit voorzorg eerst maar twee potjes gemaakt, maar heb er daarna maar meteen nog 3 kunnen maken. Hij smulde ervan! Zoete aardappel ga ik ook eens proberen te halen ergens. Bedankt voor de leuke recepten!

 16. Mandy zegt:

  Bedankt voor je heerlijke recept met zoete aardappel, puntpaprika en tomaat. Onze dochter vind het heerlijk.
  Ook heb ik advocado gekocht voor het recept met magere yoghurt benieuwd wat ze daar van vind.

  Groetjes Mandy