Courgette, aardappel en ei

In m’n enthousiasme had ik zoveel groenteprutjes gemaakt dat de vriezer vol lag met babyhapjes en het een hele tijd niet nodig was om iets nieuws te koken. Maar nu is alles dan toch bijna op. N vindt tot nu toe alles heerlijk, ze eet steeds meer en ziet er erg gezond uit. Dat gaat goed dus.

Ik ga iets nieuws proberen. Prutjes van maar één groente zijn prima, maar een beetje saai. Als ik N wil leren eten zoals ik eet, dan moet ik smaken gaan combineren. En laten we eens een eitje proberen!

Recept: Courgette, aardappel en ei

 • een kleine courgette
 • een paar aardappeltjes
 • een ei

Kook het ei tot het hard is. Als je het ei in koud water opzet, duurt dat ongeveer 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt.

Schil de aardappels, snijd in blokjes en zet op het vuur in een pan met een laag water en breng aan de kook. Snijd de courgette in blokjes en voeg na 7 minuten koken de courgette toe aan de pan met aardappels.

Na 5 minuten zijn aardappels en courgette gaar. Laat afkoelen en doe in het hakmolentje. Pel het ei en voeg toe. Maal tot een lekker papje, verdeel in porties en vries in. Vergeet niet een etiket op de diepvriesbakjes te doen, zet erop wat erin zit, en wanneer het gemaakt is.

Meer stamppotjes

Geplaatst onder recepten, stamppotje, vanaf 6 maanden, vegetarisch. Ingrediënten: , , . |

11 reacties op Courgette, aardappel en ei

 1. Miranda zegt:

  Vandaag dit stamppotje gemaakt voor onze kleine meid van 6,5 maanden. Ze heeft ervan gesmuld! Dit was het eerste recept van de site, maar morgen kook ik de zoete aardappel en bloemkool! Leuk opgezet en lekkere receptjes! Bedankt!

 2. charlotte zegt:

  Hoi,

  het wordt toch altijd afgeraden om aardappel in de keukenmachine te verwerken, wordt het dan niet een soort van behanglijm? of zorgt de courgette ervoor dat dit niet gebeurt?

  • Niels zegt:

   Aardappel in de keukenmachine wordt een elastisch soort papje. Niet aan te raden als je lekkere aardappelpuree maakt. Maar als je doel is een lekker babypapje, dan is het prima :-). Courgette en ei zorgen ervoor dat dit een prima consistentie heeft (voor een babyhapje)

 3. charlotte zegt:

  en gelukt.. mijn zoon heeft gesmuld! morgen aan de avocado!!

 4. Rianne zegt:

  Hoi Niels,

  moet ik de courgette ook schillen of laat je die eraan?

  Groetjes Rianne

 5. Meiny zegt:

  Hoi Niels,
  Wij als gezin zijn helemaal gek op je recepten.
  Onze tweeling eet er heerlijk van en dat maakt ons als ouders weer blij.
  Zo krijgen ze op een leuke lekkere manier gezonde voeding binnen.
  Bedankt!!

 6. Claudia V zegt:

  Hallo,

  Ik wil gewoon even zeggen dat je en supersite hebt opgezet en boordevol smul ideetjes voor oa. onze kleine Teun!!! Potjes prima maar ook mijn keuze gaat uit na vers zoals wij zelf ook het lekkerste vinden…nou vandaag ook maar eens bovengenoemde proberen…
  Ga zo door ik maak er dankbaar gebruik van…!

 7. Annette zegt:

  Hoi Niels,
  Ook ik ben heel blij met je site. Mijn dochtertje van bijna 7 maanden eet elk gerechtje tot en met de laatste hap smakelijk op! Dank!

 8. Jolanda zegt:

  Ik dacht courgette wat moet ik daar van maken en zag dit recept.
  Mijn dochter van bijna 7 maanden vond het heerlijk!Bedankt!