Een kind dat alles lust

Op vakantie in Bretagne zaten we in een restaurant naast een jongen van een jaar of tien. Omdat hij jarig was mocht hij uit het menu zijn lievelingseten kiezen. Ik vond het fantastisch om te zien dat hij een enorme schaal fruits de mer liet aanrukken, vol kreeft, krab, rauwe oesters en andere schelpdieren. Niet het type gerecht dat een kind in Nederland voor z’n verjaardag zou kiezen.

Kreeft en Oesters in het Grevelingenmeer (Zeeland)

(Dat komt misschien ook doordat – wonderlijk genoeg – haast niemand hier schaal- en schelpdieren eet. Terwijl Zeeland barst van de kreeften, oesters en kokkels. Ik heb het zelf gezien en ik heb de (onderwater)foto’s om het te bewijzen!)

N was er toen nog niet. Maar ik besloot toen wel dat ik graag een kind zou willen dat alles lust. En dat graag oesters en kreeft voor haar verjaardag bestelt :)

Om ervoor te zorgen dat N alles zal lusten, ga ik haar alles laten proeven. Niet alles tegelijk, ze is pas 6 maanden oud, we doen het rustig aan. Eerst maar eens vegetarisch, vlees en vis komt later wel. Om haar goed te laten wennen aan elke smaak geef ik haar elke nieuwe groente of vrucht alleen, zonder andere ingrediënten, en een paar dagen achter elkaar. Het begint zomer te worden, dus er zijn volop verse lekkernijen. Ik zal de lekkerste groenten en de rijpste vruchten uitkiezen bij de groenteboer,  liefst bio / eko, en ik maak alles zelf klaar. Ik kook graag en dus kook ik natuurlijk ook voor haar, kant en klare supermarktpotjes zijn niet nodig.

De keuken in dus!

over eten. |

Comments are closed.