Echt eten

Yes! We have no bananas...

Hoera! N is vandaag zes maanden oud, en dat betekent dat ze vanaf nu echt eten mag proberen. De eerste maanden van haar leven heeft ze alleen borstvoeding gehad en dat vindt ze nog steeds heerlijk, maar ik keek al een tijd uit naar de dag dat ze andere smaken kan gaan ontdekken. Die dag is vandaag.

We beginnen, zoals het hoort, met een banaan. En omdat lang niet alle bananen even lekker zijn (de meeste zijn zelfs helemaal niet lekker) ben ik naar de toko gefietst om van die kleine zoete babybanaantjes te kopen. Uit de enorme stapel schattige slabjes die we gekregen hadden hebben we een leuke uitgezocht, N in de kinderstoel gehesen (vastgeklemd met opgerolde theedoeken om te voorkomen dat ze omsukkelt), banaan geprakt, camera klaargezet, all set.

Dat valt nog niet mee! Hoewel ze banaan duidelijk lekker vindt, moet ze nog even leren hoe eten eigenlijk gaat. Zeker drie kwart van de banaan komt weer naar buiten en belandt dus op haar buik, in plaats van in haar buik. We lepelen geduldig de smurrie van het slabje om het nog eens in haar mond te stoppen, maar na een tijdje is het wel mooi geweest. Baby, slab, tafel en stoel zitten onder. En N heeft er geen zin meer in. Morgen verder.

Ze zijn wellicht wat wiebelig, maar toch: de eerste stappen zijn gezet. Op weg naar het grote avontuur van duizend smaken.

over eten. |

4 reacties op Echt eten

 1. RozeMarijn zegt:

  Ha, ik zag je reactie op mijn site. Jullie dochter is lucky, met alvast 6 maanden borstvoeding en avontuurlijke ouders die smaakjes niet schuwen.

  Hebben jullie al ‘s overwogen om eten ook in stukken aan te bieden? Dus 1/2 banaan ook in het handje (grote stukken, juist geen kleine), zodat ze zelf kan happen?
  Hier ging dat prima.

  Kan ook met pompoen, bataat, aardappel, broodkorst (beter niet al te zout brood nemen, bv zuurdesem, brood uit de biowinkel).

  Wij geven het grootste deel van onze groenten en fruit trouwens biologisch, want pff, al die bestrijdingsmiddelen op en in groenten en fruit word ik niet blij van.

  • Niels zegt:

   Ze heeft pas twee tandjes en die zijn net een millimeter lang, dus kauwen schiet nog niet op: zelfs stukjes rijpe aardbei komen ongeschonden weer naar buiten :-)

   Je hebt helemaal gelijk over die bestrijdingsmiddelen, ik kook ook zoveel mogelijk biologisch!

 2. Lotte zegt:

  Hoi Niels,

  Ben weer even in je oude blogs gedoken. C. is nu 7 maanden en eten wil maar niet lukken. Dus even een middagje verdiepen in hoe het ook al weer moest. Stom he, ik dacht, ik weet het nog wel. Maar moet het wiel toch weer een beetje uitvinden. C is zo anders dan B! Leuk om te zien dat het heel normaal is dat een baby alles weer uitspuugt. Ook daar moet ik weer een beetje aan wennen.

  Grappig is dat B (2 1/2) nu ook zijn eten uitspuugt en door de kamer laat vliegen. Hij maakt daarbij een brabbelend geluid. Misschien denkt hij dat hij het dan niet hoeft op te eten, omdat C dat dan ook niet hoeft. Hahahaha B kopieert niet alleen ons gedrag, maar ook dan van C!

  Liefs aan je vrouwen!

  • Niels zegt:

   Haha ik ben blij dat je erom kunt lachen, om dat eten dat door de kamer vliegt. Erg lief dat B helpt in de opvoeding van C :-)

   Lijkt me heel spannend om weer opnieuw te beginnen, heel leuk natuurlijk dat alles weer nieuw is.

   Liefs aan je mannen!